Oni su najbolji tim Srbije! Olimpijski komitet nagradio basketaše za dva zlata!

0
Foto: Fiba3x3

Olimpijski komitet Srbije tradicionalno na kraju svake godine dodeljuje nagrade najuspešnijim sportistima i timovima koji su obeležili godinu za nama, a sada je odluka pala na basketašku reprezentaciju Srbije!

Tim u sastavu Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Marko Branković i Mihailo Vasić nagrađen je za učinjeno u 2022. godini.

Oni su najpre osvojili titulu na Svetskom prvenstvu u junu mesecu u Antverpenu, što je ujedno peto zlato za Srbiju u istoriji ovog takmičenja, dok su u istom sastavu trijumfovali i na Evropskom prvenstvu koje je u septembru održano u Gracu. Ekipu su oba puta vodili treneri Danilo Lukić i Marko Ždero, dok su se u stručnom štabu našli i kondicioni trener Aleksandar Milošević i doktor Stojan Subašić

Jeste izuzetno uspešna sezona iza nas. Prezadovoljni smo kako smo igrali i prezentovali našu zemlju prošle godine. Uzeli smo dve zlatne medalje i naravno jeste cilj su Olimpijske igre, nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i da se vidimo ovde i sledeće godine”, rekao je Dejan Majstorović nakon što je preuzeo trofej namenjen najboljem timu godine.

Na mestu najtofejnijeg tima Srbije, nasledili su vaterpolo reprezentaciju Srbije, koja je obeležila jednu eru domaćeg sporta.