Vukovi krunisali sjajan vikend! Drugi trijumf u dva dana

0

U subotu su RODA tereni bili postavljeni u Vrnjačkoj Banji, gde je do naslova šampiona stigla ekipa Vukovi, a već danas nalazimo se u Smederevskoj Palanci, gde se igra još jedan turnir, na terenima kod Gimnazije, a Vukovi su potvrdili dominaciju ovog vikenda, te su osvojili još jedan turnir.

Sjajni domaćini i ove godine su se potrudili da odu korak dalje, te da nadmaše prošlosezonsku organizaciju. Najbolje domaće ekipe tako su igrale za finale velikog prvenstva Srbije i novčanu nagradu od 100.000 dinara. Drugoplasiranima je prio+pao ček na 20.000 dinara i oprema Košarkaškog saveza, dok je trećeplasirani Svilajnac osvojio opremu KSS-a.

Grupna faza donela nam je zanimljive okršaje, jednu inostranu ekipu i povratak dobro poznatih lica.

Nakon šesnaestine finala dobili smo timove koji će nastaviti borbu za titulu, pa su tako jučerašnji šampioni Vukovi, bili bolji od Mrčajevaca koji su u Vrnjačkoj Banji bili trećeplasirani. Džakovi su se ponovo vratili domaćoj sceni, a Autokuća Sekulić je iskusno pokazala kvalitet u susretu sa Gardošem. Potpuno Svejedno je eliminisao rivala iz Skoplja – Kino Vlae, dok je Osmica upisala najubedljiviji trijumf u prvoj eliminacionoj rundi, 22:9.

Voljom žreba, prvi četvrtfinalni duel bio je jedan od jačih – Vukovi i Autokuća Sekulić, dok su u drugom igrali Džakovi i Potpuno Svejedno, kao i Svilajnac i Anonimusi, odnosno Osmica i 4 Pika.

Vukovi su opravdali ulogu favorita, te su sa 21:15 eliminisali Svilajnac, dok je Potpuno Svejedno u neizvesnom okršaju bio bolji od 4 Pika rezultatom 19:18.

U finalu, Vukovi su bili i više nego sigurni, te su Ivan Nedeljković, Lazar Lugić, Minja Todorović i Marko Šinik uzeli i drugi turnir u dva dana.