Liman siguran u Lipiku, Krupanj krenuo u proboj na svetsku scenu

0
Foto: Fiba3x3

Basketaši Limana osvojili su čelendžer turnir u Lipiku, te potvrdili učešće na mastersu u Lozani! MVP priznanje završilo je u rukama Mihaila Vasića.

Limanci su na terenima nadomak Zagreba ostvarili svih pet pobeda i iako su imali jedan neizvesniji duel, do trijumfa stigli bez većih problema.

U grupnoj fazi su bili bolji od Frajburga sa 21:11 i ekipe sa Filipina rezultatom 21:8. Potom su u na startu eliminacione faze imali malih problema, te su japanski sastav Saitama preskočili tek u finišu, 21:20. U polufinalu su išli na uvek neugodni Ulanbator, ali put je bio olakšan jer su Mongolci eliminisali Rigu, pa su do finala stigli pobedom rezultatom 18:10. Finalni susret igrali su sa još jednom nemačkom ekipom, Dizeldorfom, a pobeda je bila sigurna, 21:10.

Na ovom turniru, igrali su u sastavu: Mihailo Vasić, Miroslav Pašajlić, Nebojša Kilijan, Aleksandar Ratkov.

Pored Limana, u Lipiku je učestvovala i ekipa Krupnja, koja se odlično kreće u proboju na svetskoj sceni. Takmičenje su krenuli u kvalifikacijama, sa dve pobede, kao i u grupi, u kojoj su izborili prvo mesto i to pobedom nad velikom Rigom. Nažalost, u četvrtfinalu su već ostali bez snage, te su poraženi od Dizeldorfa rezultatom 20:16, a na kraju su zauzeli visoko peto mesto.

Tu je bio i beogradski Partizan, ali je nažalost eliminisan u kvalifiakcijama nesrećnim porazom.