Sjajan basket u Banovcima: Ub stigao do nove titule!

0
(FOTO: 3x3 Serbia)

Prvenstvo Srbije nastavljeno je i ovog vikenda, a 3×3 karavan se zaustavio u Banovcima. Drugu godinu za redom dom svetskog šampiona, Dejana Majstorovića, bio je domaćin nekih od najboljih srpskih timova, te smo imali priliku da gledamo vrhunski basket. 

Organizatori se mogu pohvaliti velikim brojem ekipa, te učešćem i mlađih kategorija.

Takođe, izložene su i medalje naših trofejni sportista, zlato Dejana Majstorovića sa Svetskog prvenstva i srebra Nikole Kovačevića i Miloša Antića sa Mediteranskih igara.

Medalje srpskih reprezentativaca (FOTO: 3×3 Serbia)

Turnir je krenuo od ranog jutra, te je u grupnoj fazi prikazan neverovatan basket. Pa, krenimo redom sa rezultatima:

Ubljani su prvi izborili četvrtfinale i ti pobedom nad ekipom Potpuno svejedno, 21:9. 4 Pika su u nešto neizvesnijem finišu savladali ekipu Gardoš BetOle 2 rezultatom 22:18, dok je tim Grizli Jelovac bio bolji od Šapca Oktagonbet sa 20:17.

HotelSunce Sokobanja je opravdao očekivanja u duelu sa Aranđelovcem, 21:17, dok je Dunav bio siguran u okršaju sa timom Pančeva, 22:14. Zlatibor je definitivno bio najubedljiviji u okršaju sa kineskim gostima, Vuhanom, 21:6.

Autokuća Sekulić je eliminisala Gardoš BetOle sa 21:16, dok je poslednji četvrtfinalista ekipa Muzzik, koja je bila bolja od Šapca sa 21:19.

Parove u eliminacionoj rundi čine Grizli Jelovac i HotelSunce Sokobanja, nakon njih će na teren Ub i 4 Pika, potom sledi okršaj Dunava i Muzzika, i na kraju, na teren izlaze Autokuća Sekulić i Zlatibor.

Kada se radi o četvrtfinalnim duelima u seniorskoj konkurenciji, videli smo više nego uzbudljive mečeve. U prvom četvrtfinalnom duelu Hotel Sunce Sokobanja eliminisao je je Grizli Jelovac rezultatom 21:15, a podjednako ubedljiv bio je i Ub, koji je eliminisao 4 Pika nakon pobede 21:14.

U trećem četvrtfinalu Danube Moneyball slavio je protiv Muzzik sa 21:19, dok je identičnim rezultatom Autokuća Sekulić eliminisala Zlatibor, koji je imao podršku i Kutlešića, košarkaša Zlatibora.

Na red su došla i polufinala, a tamo – dve ubedljive pobede Uba i Danube. Najpre su Ubljani, predvođeni Dejanom Majstorovićem upisali više nego ubedljivu pobedu nad AK Sekulić, 22:9, a nekoliko minuta kasnije radovali su se i basketaši Danube, koji su eliminisali Sokobanju sa 21:19.

U fantastičnom finalu gledali smo dva odlična tima, a posle velike borbe, Ubljani su slavili 21:19 protiv Danube, opravdali ulogu favorita i osvojili novu titulu.

Podsetimo, za ekipu Uba nastupali su Dejan Majstorović, Marko Popović, Nikola Kovačević i Stefan Momirov, dok su Danube predstavljali Bogdan Dragović, Nikola Vuković, Vuk Obradinović i Miloš Antić.

Kada se radi o juniorima, slavili su momci iz tima Bresnica, koji su u velikom finalu pobedili ekipu Srbi sa 21:13. U kategoriji U14 slavio je tim Anta, koji je u velikom finalu pobedio Dugi sa 10:2.