Piroćanci sjajni i u Nišu: Na redu su Banovci

0

Karavan RODA 3×3 Srbija prvenstva tokom današnjeg dana bio je smešten na keju kraj Nišave, do trijumfa na Memorijalu “Miloš Miladinović Milda” stigli su igrači Pirota.

Piroćanci, koji su već izborili učešće u velikom finalu, potvrdili su dominaciju i na ovom turniru odigrali samo jedan nešto neizvesniji basket, te su bez većoih problema stigli do novčane nagrade.  Novajlije, sastav Kobra Guard je iznenadila te stigla do finala, a na kraju su se zadovoljili drugim mestom, dok su se na trećem našli basketaši ekipe Smash 3×3.

Pirot sigurnim susretima u grupnoj fazi, stigao do četvrtfinala, gde su eliminisali Belu Palanku sa velikih 22:9. Upravo je u četvrtfinalu priređeno i jedno iznenađenje, a to je eliminacija Mrčajevaca, koji su bili “mina” na prethodnim turnirima, a zaustavljeni su od ekipe Casa Bar, 21:12, dok je Kobra Guard bila kobna za ekipu Muzzik, 21:18. Najneizvesnije četvrtfinale bilo je i poslednje, a tim Smash 3×3 je na kraju savladao Santos ZV sa 16:15.

Casa bar je bio tvrd orah i za Pirot, koji je doživeo prvi snažniji otpor na turniru, a slavili su rezultatom 19:17, dok je Kobra eliminisala tim smash sa 20:17.

Piroćanci se takođe mogu pohvaliti da su jedna od učestalijih ekipa u završnici domaćih turnira. U Nišu su ovog puta igrali u kombinovanom sastavu – Lazar Rašić, Aleksandar Nikolić, Dimitrije Đorđević i Dragan Bjelica.

U nedelju se, basketaško prvenstvo nastavlja u Banovcima.