Ubljani se igrali u Slovačkoj, Dunav zaustavljen u Holandiji

0
Foto: fiba3x3

Proteklog vikenda srpske ekipe su nastupale širom Evrope, pa je tako prvoplasirani Ub igrao i osvojio turnir u Slovačkoj, dok je Dunav nastupao u Holandiji.

Ubljani su ove sezone neverovatni, te rivalima ostavljaju veoma malo prostora da ih ugroze, a kamo li savladaju.  Na turniru u Slovačkoj, koji se igrao tokom jednog dana, savladali su pet ekipa, a da realno njihov trijumf i nije doveden u pitanje.  Treba napomenuti da su igrali bez prvog na svetu, Strahinje Stojačića i Nemanje Baraća.

U grupi su upisali pobede rezultatima 21:6 i 21:13, što je ujedno i najveći broj poena koji su primili. U četvrtfinalu su slavili sa 21:6, u polufinalu i finalu su primili po 12 poena, te su lagano stigli do nagrade.

Ub: Dejan Majstorović, Nikola Kovačević, Krsto Bjelica, Marko Branković

Dunav: Nikola Vuković, Miloš Antić, Vuk Obradinović, Bogdan Dragović

Nova srpska ekipa, Dunav, nastupala je u Utrehtu, ali su nažalost na ovom turniru eliminisani u četvrtfinalu. Dve pobede u grupi rezultatom 22:11 i 20:18, poslale su ih na ekipu Tel Aviva, koja je bila uspešnija sa 13:11.

Sva tri basket igrali su u istom danu, pritom sa jednom promenom u sastavu, te od Dunava velike rezultate tek možemo očekivati.