Liman bez premca u Nemačkoj, zaustavili Partizan na korak od titule

0
Foto: Fiba3x3

I dok je 3×3 prvenstvo Srbije bilo stacionirano u Kikindi, srpske ekipe su nastupale i širom Evrope. Tako su Liman i Partizan igrali na čelendžeru u Hamburgu, a novosadski sastav je stigao do trijumfa i to pobedom u finalu nad crno-belima.

Liman se i dalje uigrava sa novajlijom Miroslavom Pašajlićem u sastavu, pa je tako ovog puta odmarao zlatni reprezentativac sa Svetskog prvenstva Mihailo Vasić.

U grupi, Limanci su bili ubedljivi. Ekipu iz Litvanije su savladali sa 21:10, dok je tim Kairo poražen rezultatom 19:15. Usledilo je četvrtfinale sa dobro nam poznatom ekipom Džede, čiji dres nosi Nemanja Drašković, a Liman je iskusno izvojevao pobedu, 16:14. Polufinale je prošlo bez drame, Kaunas je eliminisan rezultatom 21:12, a potom je naredni rival bio Partizan. Crno-beli su zaustavljeni u pohodu na novu titulu, 21:19, ali se mogu pohvaliti sve boljim rezultatima u Evropi.

Liman: Stefan Kojić, Nebojša Kilijan, Miroslav Pašajlić, Aleksandar Ratkov

Foto: Fiba 3×3

Partizan: Stefan Torbica, Marko Čakarević, Marko Stevanović, Ivan Popović

Crno-beli su imali nešto drugačiji put do finala. Naime, Partizan je načinio podvig, te preko kvalifikacija izborio učešće, a potom stigao do finala.

U kvalifikacionoj grupi su bili bolji od Bamberga i Pariza, a potom istog dana igrali i grupu. Najpre su savladali Džedu sa 21:17, a potom i Dizeldorf rezultatom 21:14.

U eliminacionoj fazi je usledio tesan trijumf nad litvanskom ekipom sa 17:16, ali je potom Hamburg lagano eliminisan rezultatom 21:17. Za finale nisu imali dovoljno snage. Mali je broj ekipa koje se mogu pohvaliti da su kroz kvalifiakcije stigle do titule, ali svakako veliki rezultat za crno-bele.