SRBIJA VLADA PLANETOM! Jutro je i u Antverpenu!!!

0
Foto: Fiba3x3

Basketaši Srbije vratili su se na svetski tron! Pobedom nad Litvanijom u finalu, rezultatom 21:16, osvojeno je Svetsko prvenstvo koje se prethodnih dana igrao u belgijskom Antverpenu. MVP turnira je najiskusniji u redovima našeg tima, Dejan Majstorović!

Tako je Dejan Majstorović stigao do četvrtog svetskog zlata, Mihailo Vasić je uzeo još jednu reprezentativnu medalju, a debitanti, Strahinja Stojačič i Marko Branković na najbolji način počeli karijeru u dresu sa nacionalnim grbom!

Na pogon Strahinje Stojačića, Srbija je ušla u ovaj susret, najpre prodor, pa dvojka i za minut i po, naš tim je imao 3:0. Stigla je potom i dvojka Majstorovića, a tek je tada rival uspeo da preseče seriju srpskog tima.

Veliki posao pod košem radili su Branković i Vasić, koji su dobili velike bitke sa visokim igračima Litvanije. Iz napada u napad, prednost Srbije je bila sve veća, ali i broj faulova, te nije bilo opuštanja.

Nakon četiri minuta igre, Srbija je vodila sa 11:4, te je bilo jasno da je gotovo nemoguće biti poražen u ovom duelu, ali su ovi tereni pokazali da nikada nema opuštanja. Jedna dvojka Litvanije, pa ubrzo i druga, te su rivali bili u igri, -3.

Okrenuo se naš tim individualnim akcijama, Stojačića i Brankovića, dok je Vasić bio zadužen za odbranu. Dvojka Majstorovića “odlepila” je Srbiju na 17:12, Do kraja susreta, rivalu je pružena prilika da umanji razliku, a konačnih, 21:16 postavio je Marko Branković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FIBA3x3 (@fiba3x3)

Za opšte slavlje u Antverpenu bili su zasluženi naši basketaši, ali i stručni štab na tribinama, Marko Ždero, Danilo Lukić, Stojan Subašić i Goran Vojkić, a tu je bio i Stefan Stojačić. Orio se poznati hit Nade Topčagić – Jutro je, pesma koja je pratila basketaše Uba i Srbije ovih godina.

Srbija: Mihailo Vasić, Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Marko Branković