Vreme je za novu medalju: Ko predstavlja Srbiju na SP?

0
(FOTO: KSS)

Muška seniorska 3×3 reprezentacija Srbije otputovala je u belgijski Antverpen gde će od 21. do 26. juna pokušati da potvrdi da se kod nas igra najbolji 3×3 na svetu.

Basketaši Srbije će prvo leteti iz Beograda za Minhen, a potom iz Minhena za Brisel, gde će ih čekati domaćini prvenstva i transportovati za Antverpen.

Podsećamo da je reprezentacija Srbije do sada osvojila četiri zlatne medalje na Svetskim prvenstvima (uz jedno srebro), ali poslednja medalja sa ovog prvenstva je stigla u vitrine KSS još 2018. godine (Manila, Filipini).

Reprezentacija Srbije je prošlogodišnji osvajač zlatne medalje na FIBA 3h3 Evropskom prvenstvu (Pariz), ali i osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Put Antverpena krenula je ekipa u sastavu: Dejan Majstorović, Marko Branković, Strahinja Stojačić i Mihailo Vasić, dok ih prati stručni štab u sastavu: Marko Ždero – selektor, Danilo Lukić – trener, Stojan Subašić – fizioterapeut, uz tim menadžera reprezentacije Gorana Vojkića.

Reprezentacija Srbije će svoje prve mečeve u okviru grupe A igrati u utorak, 21. juna, prvo protiv reprezentacije Novog Zelanda (od 11.55 sati), a potom i protiv Portorika (od 14.55 časova). Poslednja dva meča u grupi Srbija će igrati u četvrtak (23. juna) i to prvo protiv Brazila (od 12.20 časova), a potom od 14.00 sati protiv Francuske. Neophodno je zauzeti jedno od prva dva mesta u grupi kako bi se reprezentacija Srbije plasirala u četvrtfinale prvenstva.

Četvrtfinalni mečevi zakazani su za subotu (25. jun) od 16.35 sati, da bi u slučaju plasmana u polufinale (i borbu za medalje) naša reprezentacija nastupala i poslednjeg dana takmičenja – u nedelju 26. juna od 18.10 sati.