Prvenstvo Srbije: Reprezentativci slavili u Požarevcu, Hotel Sunce do podviga u Lapovu!

0

Basketaši ekipe Hotel Sunce, slavili su u Lapovu na novom turniru u okviru prvenstva Srbije.

Na drugom turniru ovog uspešnog vikenda, tim u sastavu Miloš Marinković, Aleksa Ristić, Nikola Tašić i Marko Loncović, stigao je do važne poebde i slota za veliko finale Srbije.

U poslednjem meču na turnriu, savladali su mladu reprezentaciju Srbije, do 23 godine, koja je juče u Požarevcu upisala trijumf, te su označili kraj uspešnih priprema pred početak Mediteranskih igara. Rezultat finalnog meča bio je 22:15. Treće mesto zauzeo je tim Yaris Gang.

Šampion se može pohvaliti i ubedljivom pobedom u polufinalu, kada su sa 22:12 eliminisali neugodni Yaris Gang, dok je Srbija sa 21:12 bila bolja od tima KV.

Četvrfinalni dueli su bili nijansu neizvesniji, barem kada su u pitanju finalisti.

Hotel Sunce je rezultatom 21:18 savladao ekipu Svilajnca, najveće iznenađenje jučerašnjeg dana, dok je Srbija sa 21:17 bila bolja od Muzika. KV je u najneuzvesnijem susretu dana savladao GardošBetOle, 21:20, a Yaris Gang tim Mrčajevaca, 18:16.

I dok će mlada ekipa Srbije biti na Mediteranskim igrama, seniori su otputovali na Svetsko prvenstvo, a RODA prvenstvo Srbije se nastavlja idućeg vikenda, kada će karavan biti u Kladovu.

Basketaši mlade reprezentacije Srbije do 23 godine trijumfovali su na turniru u Požarevcu, koji im je ujedno i poslednja priprema pred Mediteranske igre u Alžiru.

Ekipa u sastavu Miloš Antić, Stefan Momirov, Nemanja Stanković i Nikola Kovačević u finalu je savladala tim Wolves sa 14:7, te tako osvojili i novčanu nagradu od 120.000 dinara, ali i slot za učešće na velikom finalu prvenstva Srbije.

Bolje otvaranje susreta, te umor rivala, dodatno su olakšali posao mladim reprezentativcima. Igrala je Srbija sada već svoju prepoznatljivu igru, a na današnjem turniru predvodio ih je odlično raspoložen Momirov.

Treće mesto pripalo je ekipi Svilajnca, dok je kod juniora do trijumfa stigla ekipa Vekol, koja je sa 17:15 savladala Čukine juniore.

Polufinalni dueli u seniorskoj konkurenciji bili su naročito ubedljivi, što inače nije krasilo preostale današnje basket. Wolves je bio bolji od Aranđelovca sa 12:5, ali su u tom susretu i ostali bez dodatne energije, koja ime je nedostajala u finalnoj borbi. Srbija je pak eliminisala Svilajnac sa 21:14, verovatno najprijatnije iznenađenje turnira.

Zanimljivo je bilo i u četvrtfinalnoj fazi, a prvo su prilično lako dobili igrači Aranđelovca. Parirao je tim Alžira, koji se u Srbiji nalazi na pripremama, ali je srpska ekipa slavila sa 16:12. Iskusni tim Wolves nije imao problema sa ekipom Muzik, 16:10, kao ni reprezentacija Srbije do 23 godine u duelu sa Mrčajevcima, 21:10.

Poslednji četvrtfinalni duel ujedno je bio i najzanimljiviji, a Svilajnac je priredio iznenađenje pobedom nad Anonimusima u poslednjim sekundama, 17:15.