VRHUNSKI BASKET PONOVO U SRBIJI: Novi Sad domaćin 3×3 FIBA challenger-a, našu zemlju predstavljaju tri tima!

0
novi sad-3x3 challenger

Po drugi put Novi Sad – prestonica basketa, ugostiće neke od najboljih svetskih 3×3 ekipa, a među njima će biti i tri srpska tima – Ub i Liman, kao i Pirot koji takmičenje počinje iz kvalifikacija.

Dakle, u kvalifikacionim mečevima Pirot će igrati protiv tima Vienna i Wuxi, a predstavljaće ih Dragan Bjelica, Lazar Rašić, Aleksandar Nikolić i Dušan Filipović, a ono što je posebno zanimljivo jeste što ekipu Vienna vodi Stefan Stojačić, koji je do nedavno igrao za Liman.

Kada se radi o ekipi Uba, nalazi se u Grupi A, što znači da će najpre odmeriti snage sa ekipama Vilnius, kao i jednim kvalifikantom. Nemanja Barać, Marko Brnaković, Dejan Majstorović i Jianghe Chen braniće boje Uba.

Liman će u Grupi B protiv ekipa Chicago i Princeton, te ga čeka solidno težak zadatak. A domaćine će predstavljati Nebojša Kilijan, Stefan Kojić, Mihajlo Vasić i Aleksandar Ratkov.

Međunarodni turnir u basketu 3×3, pod nazivom “Novi Sad Ultra Challenger” biće održan na Trgu slobode u Novom Sadu 3. i 4. juna, kao što je od ranije poznato.

Učestvovaće 16 najboljih ekipa iz raznih zemalja sveta koje će se boriti za odlazak na Masters turnir u Lozani u avgustu.