WT Utsunomiya: Titula za Ub, Stojačić MVP!

0
(FOTO: FIBA 3x3)

Basket 3×3 se vratio i to na veliak vrata – FIBA 3×3 World Tour je startovao titulom basketaša Uba, koji su slavili u japanskom gradu Utsunomija.

Na ovom turniru učestvovala su dva srpska tima, Ub i Liman, a njihov međusobni duel gledali smo već u četvrtfinalu. Posle velike borbe i pridužetka, slavili su Ubljani i to fantastičnom dvojkom Dejana Majstorovića, koji je ovaj basket završio sa devet poena. Marko Branković dodao je pet, Nemanja Barać tri, a Strahinja Stojačić dva.

Na drugoj strani istakao se Aleksandar Ratkov sa sedam poena, dok je Nebojša Kilijan dodao četiri, a Mihailo Vasić i Stefan Kojić po tri poena.

Podsetimo, nešto ranije Liman je ostao bez Stefana Stojačića, koji već neko vreme ima problema sa povredama, a sada se opsvetio trenerskoj karijeri i preuzeo ekipu Beča.

(FOTO: FIBA 3×3)

Takođe, promene u sastavu imao je i Ub, pa samo tako imali priliku da gledamo i Nemanju Braća, koji je došao iz KK Sloga. Ali, vratimo se Utsunomiji.

U polufinalu, Ub se sastao sa Antverpom i slavio sa 21:17. Bili su Belgijanci oslabljeni, ali zablistali su Branković i Stojačić koji su upisali po osam poena, dok ništa lošiji nije bio ni Majstorović – šest poena na svom kontu.

Ubrzo zatim usledilo je i finale, a tamo ih je čekao američki tim Prinston. Imaju Amerikanci fantastične pojedince, ali Ub je našao rešenje za njih i slavio sa 22:16. Još jednom je zablistao Strahinja Stojačić, koji je ubacio čak 13 poena, dok su ostali dodali po tri.

Sasvim očekivano i zasluženo, Stojačić je proglašen i za MVP-ja.

(FOTO: FIBA 3×3)

Takođe, na turnir u je učestvovala i ekipa Beča, koju predvodi Stojačić, a koja je zauzela osmo mesto, dok se Džeda u kojoj igra Nemanja Frašković popela na 11. poziciju.

Srbiju su predstavljali i Dušan Popović i Dušan Samardžić, koji su sa ekipom Utsunomija zauzeli deveto mesto, a Liman je bio treći.