Pirot šampion Niša: Prva titula i plasman na čelendžer u Novom Sadu!

0
Pirot šampion Niša (FOTO: 3x3 Serbia)

3×3 karavan ove subote stigao je u Niš, grad koji je tradicionalno sjajan domaćin najboljim srpskim ekipama.

Ovog puta gledali smo samo seniore, koji su nam već u grupnoj fazi prikazali fantastične poteze i veliku borbu za svaku loptu, a posebno bismo naglasili i učešće ekipe Azerbejdžana.

Nije tajna da je srpski tur jedan od najboljih na svetu, pa i ne čudi što gosti stižu na gotovo svakom turniru.

Za novčanu nagradu od 100.000 dinara, ali što je važnije – i slot za čelendžer u Novom Sadu, koji će se održati 3. i 4. juna, borile su se 18 ekipa.

Posle više nego uzbudljive grupne faze, izdvojili su se i učesnici šesnaestine finala, a to su: Fantastic 4, Azerbejdžan, Aranđelovac, Noalux Kopaonik, G-Unit, 4 pika, Pirot, Gardoš, Krupanj, Wolwes, 3×3 MUZZIK, Ub, Podgorica Kodio, Serbia U23, Neradnički i Troy 3×3.

(FOTO: 3×3 Serbia)

Usledila je velika i neizvesna borba na opšte oduševljenje uvek sjajne publike na Trgu kralja Milana, pa su među četiri najbolja tima u Nišu prošli basketaši iz Azerbejdžan i to nakon preokreta i produžetka u susretu sa G-Unitom (22:20).

Tesno je bilo i u susretu Sokobanje i Podgorice, a dalje su prošli igrači iz Crne Gore (21:19), dok je Krupanj obezbedio polufinale u nešto laganijem okršaju sa Vukovima (21:15). Drama je viđena i u susretu Pirota i Uba, a uspešnija je bila ekipa iz Jugoistočne Srbije (21:19).

A u polufinalima – pravi spektakl. U prvom susretu snage su odmerili basketaši Azerbajdžana i Krupnja, a gosti su izašli kao pobednici, pošto su slavili rezultatom 21:18. U drugom polufinalu gledali smo duel Pirota i Podgorice, a Piroćanci su slavili sa 21:19.

Treće mesto (FOTO: 3×3 Serbia)

U velikom finalu gledali smo odmeravanje snage Pirota i Podgorice, ali je neizvesnost izostala. Piroćanci su na kraju slavili rezultatom 21:12 i tako osvojili prvu titulu ove sezone!

Pirot: Lazar Rašić, Aleksandar Nikolić, Dragan Bjelica, Dušan Filipović

Podgorica: Vaso Popović, Filip Dragojević, Miloš Jovanović, Nemanja Gavranić

Podsetimo, od 2019. godine, odlukom organizatora, turnir je memorijalni i nosi ime po jednom od poznatih košarkaša i žitelja Niša – Ivanu Ici Jovanoviću.

Ivan zbog posledica opake bolesti više nije sa nama, a memorijalni turnir je gest svih iz “3×3 porodice” da se Ivanovo ime sačuva od zaborava i da buduće generacije čuvaju sećanje na čoveka kome su košarka i basket bili izuzetno bitan deo života.