WT Utsunomiya: Ub i Liman u četvrtfinalu – na programu srpski duel!

0
ucunomija-liman-ub
Srpski duel u četvrtfinalu - Liman i Ub (FOTO: FIBA 3x3)

FIBA 3x3World Tour je startovao i to na sjajan način. Navikli smo da na turnirima širom sveta gledamo srpske timove, a tako je i u Ucunomiji. 

Srbiju u Japanu predstavljaju dve ekipe: Ub i Liman, i to nakon turbulentnog perioda i promene sastava i kod jednih i kod drugih. Ipak, ono što može da raduje jeste plasman u četvrtfinale srpskih predstavnika, tako da ćemo u nedelju da gledamo duel upravo Uba i Limana.

Pre, krenimo redom. Basketaši Uba našli su se u grupi A, gde su upisali pobedu i poraz, što je bilo dovoljno da se plasiraju u eliminacionu fazu takmičenja. U prvoj utakmici Ubljani su poraženi od ekipe Prinston rezultatom 17:21, a u porazu se posebno istakao Marko Branković, koji je upisao sedam poena. Strahinja Stojačić i Dejan Majstorović dodali su po četiri, dok je novo lice – Nemanja Barać dodao tri poena.

dejan majstorović-ub-ucunomija
Majstorović vodio Ub do četvrtfinala (FOTO: FIBA3x3)

U drugom meču Ub je bio bolji od Lozane sa 21:15, a do trijumfa ih je vodio Branković, koji je meč završio sa sedam poena. Barać i Majstorović dodali su po šest, dok je Stojačić upisao dva poena. Dovoljno za pobedu i plasman u četvrtfinale.

Podsetimo, nešto ranije, Ub je okončao saradnju sa Markom Savićem, Ivanom Popovićem i Miroslavom Pašajlićem, pa ostaje da vidimo kako će se snaći u ovom sastavu.

Ekipa Limana imala je stopostotan učinak u grupi. U prvom meču odmerili su snage sa domaćinom Ucunomijom i slavili sa 22:17, uz sedam poena Stefana Kojića, po šest Mihaila Vasića i Nebojše Kilijana, te tri poena Aleksandra Ratkova.

liman-nebojša kilijan-ucunomija
Liman je u četvrtfinalu (FOTO: FIBA3x3)

U drugom meču bilo je još neizvesnije, Liman je slavio protiv Šakiaija sa 21:20, a posebno se istakao Kojić sa devet poena. Ratkov je ubacio pet, Vasić četiri, a Kilijan tri.

Na ovom turniru, a i ubuduće, Liman igra bez jednog od najboljih svetskih basketaša, Stefana Stojačića, koji se rastao sa svojim timom i preuzeo ulogu trenera ekipe Beča, koja je već u Ucunomiji stigla do četvrtine finala.