Vreme je za nove izazove: Stojačić ide u treneske vode!

0
Stefan Stojačić foto: KSS

Uživali smo gledajući ga na terenu, ali kako već dugo ima problema sa povredama – Stefan Stojačić odlučio je da se basketu 3×3 posveti i na neki drugi način.

Sve je počelo 2019. godine, kada je pokidao mišić i od tada verovatno nije moga da pruži svoj maksimum na terenu. Ipak, i pored toga individualna i timska priznanja su se ređala, a Stojačić je i dalje bio jedan od najboljih igrača koje je 3×3 svet video.

Sada je vreme i za nove izazove, pa će se tako Stojačić oprobati u ulozi trenera ekipe Beča, koja je ranije bila poznata i kao Grac, ali i reprezentacija Austrije.

– Momci mi se jako sviđaju, talentovani su, ali nećemo im nametati velika očekivanja, jer su još uvek jako mladi – rekao je Stojačić, prenosi FIBA 3×3.

Posebno se srpski igrač raduje radu sa Filipom Kramerom.

– On se sjajno kreće za jednog velikog momka, moraćemo da nađemo način da to iskoristimo kao našu prednost. Mislim da može da bude još bolji – ističe Stojačić.

Najavili smo ovo kao novo iskustvo, ali ne smemo zaboraviti da je Stojačić već sarađivao sa ekipama iz Kine i sa Filipina, tako da smo uvereni da svoje znanje i iskustvo i te kako zna da prenese.

stefan stojačić-olimpijske igre-reprezentacija srbije
Stojačić postaje trener (FOTO: FIBA 3×3)

Bila su to sjajna iskustva za mene, jer sam naučio kako da se nosim sa igračima iz razlićitih kultura. U Kini je sve bilo veoma striktno i zasnovano na pravilima, dok je na Filipinima sve opuštenije i potpuno drugačije. Ipak, sva ta iskustva su mi pomogla da razumem kako da izvučem najbolje od igrača na različite načine – pojasnio je Mr. Robot.

Osvrnuo se Stojačić i na svoju igračku karijeru.

Nisam siguran da li ću igrati, ali znam da se to neće desiti uskoro. Pretrpeo sam velike boloce poslednjih nekoliko godina, bilo je teško, ali moram se nadati najboljem – rekao je Stojačić i dodao:

– Malo je čudno što napuštam Liman, ali ovo je novi početak za mene. Zaista sam uzbuđen zbog ove prilike i osećam se motivisano – zaključio je Stojačić.