Finale: Ub napada trofej!

0
Foto: Fiba 3x3/Ub

Basketaši Uba sa dve sigurne pobede otvorili su završni, finalni turnir u Džedi. U prvom kolu su nešto teže slomili otpor San Huana, te su predvođeni Majstorovićem slavili sa 21:16, dok je u drugom susretu, timskom igrom, savladan domaćin, ekipa Nemanje Draškovića, Džeda, 22:11.

U četvrtfinalu, Ub će na drugoplasiranu ekipu grupe D.

Da na finalni turnir nisu zalutali, Portorikanci su pokazali u uvodnom minutu. Međutim, Ubljani su iskusno, dvojkom Majstorovića, u poslednjoj sekundi, izjednačili, da bi pogotkom Brankovića pod košem i stigli do prednosti. Treba napomenuti da je srpska ekipa igrala jako u odbrani, na ivici prekršaja, pa je rival bio daleko od koša. Velika borba viđena je u prvom delu susreta, a razliku je pravila upravo odbrana Uba, kao i šut Dejana Majstorovića sa distance.

Zbog udarca  u predeu stomaka, Stojačić je na kratko morao iz igre, ali je Branković pod košem pogodio za +3. I ponovo je ekipa San Huan uzvratila, ali je ušla i nova dvojka Majstorovića, treća, za 12:9, a gde treća, tu i četvrta, pa su na četiri minuta do kraja, Ubljani vodili sa pet poena razlike. Kako je meč odmicao, Portorikanci su igrali sve oštrije, te su u finišu smanjili razliku. Ub nije iskoristio nekoliko otvorenih šuteva da ranije završi ovaj susret, te su na kraju, sa tri vezana poena Strahinje Stojačića, slavili rezultatom 21:16.

Drugi susret grupe B bio je itekako izjednačen. Nakon dva minuta igre, rezultat je bio 5:5, a pogađali su Drašković, odnosno Branković.  Igralo se koš za košem, Džeda je imala podršku publike, ali na sreću srpske ekipe, nije koristila prilike sa penala. Sa druge strane pak, Ubljanima je falilo nekoliko lakših poteza i koš Pašajlića sa distance. Majstorović i Branković su iskoristili gužvu te doneli 13:9, nakon čega je ušla i dvojka Pašajlića, pa je delovalo da sje Ub na pet i po minuta igre prelomio rezultat, 15:9.

Ponovo je u finišu siguran bio Stojačić, zatim je Pašaljić sa penala pogodio za dvocifrenu prednost, a onda i za konačnih 22:11.