Abu Dabi: Ub na drugom mestu, Liman na četvrtom!

0

Turnir u Abu Dabiju je završen, a ekipa Uba je zauzela drugo mesto, dok je Liman na četvrtoj poziciji.

Ekipa Limana i Uba danas su startvoale od četvrtfinala, gde su oba tima bila uspešna.

Najpre je Ub rezuttatom 19:16 bio bolji od Princeton-a, a u tom meču istakao se Strahinja Stojačić sa sedam poena. Miroslav Pašajlić dodao je šest, Dejan Majstorović četiri, a Marko Branković dva poena.

Još ubeldjiviji bio je Liman, koji je u četvrtfinalu savladao  Ulaanbaatar sa 19:9. Sjajnu partiju prikazao je Mihailo Vasić koji je postigao sedam poena, dok je Aleksandar Ratkov dodao pet, Stefan Kojić četiri, a Nebojša Kilijan tri.

Medjutim, jedna ekipa je morala u narednoj rundi da završi takmičenje, jer smo gledali spski duel u kom se bolje snašao Ub, koji je na kraju slavio nakon produžetka rezultatom 20:18. 

Na startu utakmice pobeo je Lima 6:3, ali je Ub uspeo da dodje do preokreta, a uz poene Majstorovića stigao je i do 11:7. Medjutim, nisu se Limanci predavali, pa su posle promašaja Brankovića sa linije penala stigli do vodjstva, nakon dvojke Kilijana.

Novu prednost Ubu doneo je Pašajlić koevima sa linije penala, a samo par sekuni ore kraja Stojačić je postigao dvojku i poravnao rezultat na 18:18. Ušli smo u poslednji deo meča, a njega je rešio Pašajlić pogotkom sa distace za konačnih 20:18 i veliko slavlje Uba.

Ipak, u finalu nisu imali razloga za slavlje. Riga je bila bolja rezultatom 21:18. Vodila se borba većim delom meča, a Riga je na kraju slavila zahvaljujući re svega poenima sa penala. U samom finišu nakon pogotka pod košem, Riga je dobila i dva slobodna bacanja. Jeno je iskorisila, drugo nije, ali je došla do dvaeset poena, i samo korak od pobede. Posle samo nekoliko sekundi stigla je Riga i do 21. poena, te je na kraju slavila 21:18.

U ovoj utakmici Majstorović i Stojačić ubacili su po šest poena, dok je Branković dodao pet, a Pašajlć jedan.