WT Abu Dabi: Ubljani opravdali ulogu favorita

0
UB Foto: Fiba

Basketaši Uba opravdali su ulogu favorita prvog dana mastersa u Abu Dabiju, te su zabeležili dve pobede. Najpre su na otvaranju grupne faze bili bolji od ruske ekipe Gagarin sa 13:12, da bi prvo mesto u grupi potvrdili pobedom nad San Huanom sa 22:13.

Ubljani su u susret prvog kola ušli sa ulogom favorita. Međutim, Gagarin je ekipa koja je i više puta tokom ove sezone dokazala da su neugodan rival, tako je bilo i na otvaranju mastersa. Uvodni minut protekli su u neizvesnoj igri, a igrači obe ekipe morali su se itekako potruditi da bi stekli prednost. Minimalni plus na strani Uba doneo je Stojačić nakon prodora, ali su obe ekipe imale problema u šutu sa distance, te je viđen mali broj koševa u prvom delu. Ub je uspeo da stekne i tri poena prednosti, ali su Rusi košem sa distance ostali u igri. Usledio je period kada su obe tima bila u prilici da prelome susret, ali je tada zakazao šut, a Gagarin je ubrzo i stigao do 8:8. Na dva minuta do kraja, Ub je preko Brankovića vratio prednost, 11:10, ali je duel ipak rešen u samom finišu. Lopta je na deset sekundi do kraja stigla do Pašajlića, koji je trošio vreme i uputio šut na isteku napada, za pobedu Uba 13:12.

Mnogo sigurnije je Ub otvorio susret sa portorikanskom ekipom San Huan. Već nakon minuta igre vodili su sa 4:0. Ipak, u nastavku je usledila nešto čvršća odbrana rivala, ali i bolja igra u napadu, te su stigli do izjednačenja, 5:5. Nije dozvolio Ub ekipi iz Portorika da preuzme kontrolu, te su preko Pašajlića sa penala vratili prednost, 10:8. Takođe preko slobodnih bacanja, ovog puta Stojačića, Ub je uvećao prednost, te su bili sve bliže i drugoj pobedi. Finiš je pripao Stojačiću, koji je koševima sa distance, Ubu doneo trijumf 22:13.

Ub: Dejan Majstorović, Strahinja Stojačič, Miroslav Pašajlić, Marko Branković