WT Abu Dabi: Liman se pita

0
Vasić i Kojić (FOTO: FIBA 3x3)

Basketaši Limana upisali su obe pobede u grupnoj fazi mastersa u Abu Dabiju. Najpre su u prvom kolu bili ubedljivi u susretu sa ekipom Manile rezultatom 21:11, da bi potom savladali neugodan Amsterdam sa 16:10.

Iznenadila je ekipa Manile snažnim otporom na startu duela. Bilo je neizvesno do 3:3, a onda je usledila serija Stefana Kojića, te su Limanci ubrzo vodili sa četiri poena prednosti. U nastavku se oko svega na terenu pitala srpska ekipa, pa je tako i prednost Limana konstantno bila u porastu. Sredinom duela, Liman je vodio sa 11:5, a promašaje sa distance, kažnjavali su Kilijan i Ratkov ispod koša. Igra rivala u finišu bila je na znatno slabijem nivou, pa je Liman dvojkom Kilijana priveo duel kraju. Konačnih 21:11 postavio je Kojić.

Duel drugog kola krenuo je itekako neizvesno. Odlične akcije na obe strane bile su bezuspešne u odnosu na odbrane ekipa. A onda, nakon malo manje od dva minuta igre, Liman je u dva napada stigao do tri poena. Početak je najavio neverovatan duel, a zatim je usledila i dvojka Kovačevića, te se borba zahuktala. Međutim, predvođeni Kojićem, Limanci su kontrolisali rezultat, dok je rival naredna tri minuta bio na košu Kovačevića. U drugoj polovini duela, Amsterdam je pojačao pritisak na odbranu srpskog tima, te su sa 8:2, stigli na 11:6, ali se i dalje za sve pitao Liman. Kako se bližio kraj, Holanđani su sve više pretili. U poslednjem minutu su igrali koš za košem, a susret je prelomila dobra odbrana na Kovačeviću, pa potom dvojka Kojića za 15:10. Do prve pozicije u grupi, Liman je stigao pobedom u drugom susretu rezultatom 16:10.

Liman: Aleksandar Ratkov, Nebojša Kilijan, Stefan Kojić, Mihailo Vasić