Srbija je šampion sveta: Bulut se vratio i trojkom “rešio” Rusiju!

0
srbija-red bull-dusan bulut
Srbija je osvojila novu mealju (FOTO: Red Bull)

Basketaši Srbije su se vratili na velika vrata, nakon pauze posle Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva.

Sezona u Srbiji je gotova, ostalo je još nekoliko turnira, ali i svetsko finale Red Bull Half Court . Upravo na ovom turniru učestvovala je reprezentaticja Srbije, a vraća se sa medaljama oko vrata.

Ovog puta, Srbija je igrala u znatno drugačijem sastavu, a glavna “zvezda” bio je Dušan Domović Bulut. Uz njega su bili i mladi igrači Marko Milaković i Dušan Samardžić, kao i Marko Dugošija, koji je već nekoliko puta imao priliku da nosi dres Srbije, te su svi zajedno došli do nove titule.

Ono što je posebno zanimljivo je da je finale protiv Rusije završeno na spektakularan način – trojkom Buluta u poslednjoj sekundi, te je konačan rezultat glasio 10:9.

Već u grupnoj fazi, Srbija je pokazala da je došla po titulu, pošto je u četiri meča upisala tri pobede, najpre protiv Japana (17:13), pa protiv Italije (11:10), da bi bila poražena od Nemačke (10:12), a onda je savladala i Tursku.

Srbija je potvrdila da je zemlja basketa kroz četvrtfinale sa Velikom Britanijom (17:6), a onda je Švajcarska demolirana 17:5. U drugom polufinalu, Rusija je pobedila Špance sa 15:14 i zakazala finale sa Srbijom.

Ni tu nije bilo iznenađenja, ali jeste velike borbe, koja je rešena trojkom Buluta u poslednjoj sekundi.

Vratio se Bulut iz Amerike, tačnije iz Big3 lige i podsetio na svoje najbolje partije, te doneo Srbiji novu medalju.

Bravo, momci!