Da li se ova sezona zove Dejan Majstorović?

0
dejan majstorovic-fiba 3x3-basket 3x3
Dejan Majstorović/Foto: Fiba3x3

Nakon prvog učešća na Olimpijskim igrama i osvojene bronzane medalje, od ove sezone basketaš Uba, Dejan Majstorović sa reprezentacijom je osvojio i zlato na Evropskom prvenstvu. Odlične partije iz reprezentativnog dresa, ponavljao je i u timskom, pa je ekipa Uba stigla do prvog mastersa, kada su slavili u Debrecinu, a samo vikend kasnije pokorili su i Montreal. Tako je Ub obezbedio učešće i u velikom finalu koje će se u decembru igrati u Džedi, a Majstorović se vratio na prvo mesto liste najboljih basketaša sveta.

Takođe, i Ub je prvi put stao na tron u timskoj konkurenciji. Dovoljno da ovu sezonu smatraju najuspešnijom u dosadašnjoj istoriji, ali sada nije vreme za odmor i pauzu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FIBA3x3 (@fiba3x3)

Naime, inostrana sezona se nakon kraće pauze nastavlja krajem meseca, u Abu Dabiju, a Ubljani će tada pokušati da učvrste svoju poziciju na vrhu. Do velikog finala, potom preostaje još masters u Meksiku

Pored Majstorovića, još trojica srpskih igrača su u top 10 – Strahinja Stojačić je na drugoj poziciji, Mihailo Vasić je četvrti, a Marko Branković osmi. U najboljih 20 igrača na listi nalazi se ukupno devetorica srpskih igrača – pored pomenutih, tu su još Aleksandar Ratkov (11), Stefan Кojić (14), Maksim Кovačević (15), Stefan Stojačić (17) i Miroslav Pašajlić (18).

Što se timske konkurencije tiče, pored Uba koji je na prvoj poziciji, u top deset se nalazi i Liman, na četvrtom mestu. 13. pozicija pripada Novom Sadu, dok je tri pozicije niže ekipa Pirota.

Budite spremni za još zanimljiviji finiš sezone.