Ub ostao bez titule, ali rezervisao Abu Dabi!

0
(FOTO: FIBA 3x3)

Basketaši Uba vratili su se na teren i na turniru u Holaniji zauzeli drugo mesto, pošto su u velikom finalu poraženi od ekipe Amsterdama rezultatom 13:17. 

Ub je na ovom trurniru igrao  u sastavu: Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Marko Branković i Miloš Milovanović, a takmičenje je startovao od kvalifikacija.

Nakon što je prvog dana upisao dve pobede, Ub je i drgi dan otvorio na sjajan način. U četvrtfinalu odmerili su snage sa Piranom i na kraju slavili 21:17. Do ove pobede vodio ih je Miloš Milovanović, koji je postigao osam poena, dok je Stojačić dodao sedam, Majstorović pet, a Branković jedan poen.

U polufinalu sastali su se sa timom Biefeld i uspeli su da trijumfuju nakon velikog preokreta 21:17. Imali su njihovi rivali prenost od 7:3, ali su Ubljani uspeli da nadoknade zaostatak i na kraju slave. Ponovo se istakao Stojačić, koji je ovaj meč završio sa osam poena.

Finale protiv Amsterdama nije dobro startovalo. Vodili su Holandđani i sa pet i više poena, pa je bilo jasno da Ub mora da promeni taktiku i da zaigra znatno ofanzivnije. To su i uradili, uspeli su da se primaknu i na dva poena, ali dalje od toga nisu mogli.

Takođe, o nekim spornim sudisjkim odlukama u ovom meču bi se i te kako moglo diskutovati, ali bilo kako bilo – Ub je i samim plasmanom u finale obezbedio slot za turnir u Abu Dabiju.