Reprezentacija zaustavljena u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

0
Reprezentacija Srbije do 17 Foto: Fiba3x3

Reprezentacija Srbije do 17 godina zaustavljena je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Portugalu. Bolji od srpskih basketaša bili su Slovenci, koji su trijumfovali rezultatom 17:14 i obezbedili nastavak borbe da medalju.

Četvrtfinalni okršaj je bolje otvorila reprezentacija Slovenije, koja je nakon prvog minuta vodila sa 3:0. U narednih tridesetak sekundi, Srbija se vratila u igru, ali su rivali držali sigurnih +2. Čvrstom odbranom, Srbija je sa -3, stigla na -1, a sjajnim zakucavanjem, i do izjednačenja. Ali, odmah je usledio i odgovor Slovenije. U nastavku je na snazi bila rezultatska klackalica, igralo se poen za poenom, na mali broj koševa. Prvi su do dva poena razlike stigli reprezentativci Slovenije, koji su potom vodili i sa 13:10. Srbija je novim zakucavanjem smanjila razliku, ali je na dva minuta do kraja, rival ušao u seriju, pa je finale bilo sve dalje.

Neizvesnost je vratio Bursać, dvojkom na minut i dvadeset do kraja, međutim, Slovenci su i tada imali odgovor, te su do kraja kontrolisali igru i obezbedili plasman u polufinale Evropskog prvenstva rezultatom 17:14.

Srbija: Aleksandar Mitrović, Milan Šuput, Nikola Bursać, Predrag Panišić