Četiri pobede Uba za četvrtfinale u Holandiji

0
Ub 3x3 Foto: Fiba3x3

Basketaši Uba na čelendžer u Holandiji obezbedili su prvo mesto u grupnoj fazi, te ih u ponedeljak očekuje četvrtfinale. 

Ubljani su turnir u Holandiji startovali kroz kvalifikacije. Nakon što su savladali Ahen sa 21:14 i Dizeldorf rezultatom 21:17, stigli su u grupu sa dve domaće ekipe, Amsterdamom i Utrehtom.

U prvom kolu, rival je bio Utreht, a srpska ekipa je bolje otvorila okršaj. Branković je stizao do lakih poena, dok su Holanđani uzvratili sa distance. Dobro pozicioniranje basketaša Uba pod košem bilo je ključno za prednost i u nastavku, dok je Branković bio siguran i za dva, pa su vodili sa 8:4.

Bila je srpska ekipa favorit u ovom duelu, ali borbena ekipa Utrehta nije mislila o tome. Međutim, Ub je igrao svoje akcije, te su sredinom duela i uvećali razliku. Nalet rivala u drugom delu basketa, Ubljani su odbili koševima Brankovića, 14:8.  Kako se bližio kraj, poenima sa distance Ub je bio sve bliži pobedi. Na kraju, upisali su siguran trijumf, rezultatom 21:15.

Uvodni minuti drugog duela, sa ekipom Amsterdama, bolje je otvorila holandska ekipa. Podrška sa tribina nosila je njihov tim, dok je Branković šutom sa distance vratio Ubljane rezultatski u igru. Ubrzo je Ub stigao i do preokreta, sa penala je precizan bio Majstorović, dok su sredinom duela otišli na 10:7, preko Stojačića. Ub je prelomio rezultat, sa dve vezane dvojke Milovanovića, 14:8, a Branković je dvojkom od tablu potvrdio trijumf, 17:12, na tri minuta do kraja, te je bilo samo pitanje razlike kojom će srpska ekipa slaviti.

Ipak, Amsterdam je vezao četiri poena, pa je usledila luda završnica, ali sve nade domaćina srušio je Majstorović sa distance, 19:16, a Ubljani su na kraju slavili sa 21:18.

Ub: Dejan Majstorović, Miloš Milovanović, Strahinja Stojačić, Marko Branković