WT Prag: Ralja od sjaja do eliminacije

0

Basketaši Ralje eliminisani su u grupnoj fazi mastersa u Pragu. Nakon što su prošli kvalifikacije, pretrpeli su dva poraza od litvanskih ekipa, Šakiai i Marijampole.

Ipak, Ralja nije razočarala, naprotiv, pokazali su da u budućnosti itekako mogu do dobrih rezultata u inostranstvu.

Šampioni Srbije do grupne faze mastersa, stigli su preko kvalifikacija. Najpre su u prvom duelu na turniru, nakon neverovatnog preokreta savladali slovačku ekipu Bojnice sa 21:17, da bi protiv favorizovanog Graca, ponovo jurili rezultat i slavili sa 19:17, nakon produžetka.

Dve povede značile su da nastavljaju takmičenje u grupi C, sa ekipom Šakiai i još jednim kvalifikantom, timom Marijampole.

Na startu prvog duela u grupi C, Ralja je išla na litvanski Šakiai, koji je krenuo snažno i poveo sa 5:1. Međutim, srpski tim nije došao u Prag da bi upisao učešće, što je i pokazao u nastavku. Dvojkom Pejovića, pa košem Alena, smanjili su zaostatak, ali su Litvanci, sredinom duela otišli na +5.

(FOTO: FIBA3x3)

Držala je Ralja priključak preko Edina, međutim, Šakiai je ubrzo prelomio duel i poveo sa 17:11. Šut sa distance nije išao srpskoj ekipi, što su Litvanci kažnjavali, te su na kraju slavili sa 22:14.

Iznenadila je ekipa Marijampole već na startu Ralju, te su nakon dva minuta vodili sa 6:1. Konsolidovala je srpska ekipa igru u defanzivi, te su ubrzo prepolovio zaostatak. Dvojkom Milošević, sredinom duela, prišli su na – 2, a Edin je vezao tri poena, te je Ralja bila u igri.

Na dva minuta do kraja, nakon što je srpski sastav propustio nekoliko prilika za izjednačenje, Litvanci su otišli na 13:10. Kako je meč odmicao, Ralju je sve manje služio šut, a ekipa Marijampole je u finišu iskoristila priliku i slavila sa 17:11.

Ralja: Alen Vesković, Filip Pejović, Milan Milošević, Edin Vesković