WT Prag: Liman sa prvog mesta u eliminacionu fazu

0
(FOTO: FIBA 3x3)

Basketaši Limana upisali su dve pobede u grupnoj fazi mastersa u Pragu i tako ostvarili plasman u četvrtfnale.

Na startu su savladali ekipu Gagarin sa 21:15, dok su u duelu za prvo mesto u grupi savladali Džedu rezultatom 21:19.

Uvodni minuti prvog susreta u grupi bili su neizvesni. Liman je vodio sa 4:1, nakon dvojke Stojačiča, ali je usledio i odgovor Gagarina. Na plus tri, Limanci su otišli novom dvojkom, ovog puta je Kilijan bio precizan, ali je rival i tada pronalazio način da se vrati i preti srpskom timu.

Sredinom duela, ruski sastav je još uvek bio u igri, obzirom da su na 5:32 do kraja zaostajali samo dva poena. Verovatno i ključne poene, postigao je Stojačić sa distance, kada je Liman otišao na 14:11, a pritom su u postpunosti kontrolisali igru u defanzivi.

Rusi su na kratko prekinuli nalet novosadskog sastava, ali je potom Vasić bio precizan sa penala, za 18:12. Bilo je evidentno da će Liman slaviti, a nakon što je i Gagarin bio siguran sa penala, Vasić je vezao tri poena za sigurnu pobedu, 21:15.

(FOTO: FIBA 3×3)

Na startu drugog kola, ekipa Džede je bila opasniji rival, te su vodili sa 4:0. Limanci su razliku topili poenima Vasića i Stojačića, dok je dvojka Kilijana bila za izjednačenje, 5:5. Stojačić je sa penala doneo potpuni preokret, ali je Džeda napadala preko Draškovića, te su konstantno bili rezultatski blizu.

Sredinom duela, Liman je prvi put došao do tri poena prednosti, a razliku je čuvao Kilijan sa distance.

Otišao je Liman, poenima Ratkova na 18:14, međutim, na kraj se još čekalo. Iskusni srpski sastav nije dozvolio preokret u finišu, te su poenima Stojačića i Ratkova potvrdili pobedu rezultatom 21:19.

Liman: Nebojša Kilijan, Aleksandar Ratkov, Mihailo Vasić, Stefan Stojačić