Juniori Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

0

Muška juniorska 3×3 reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale FIBA 3×3 U17 Evropskog prvenstva koje se održava u prestonici Portugalije – Lisabonu.

 

Naši juniori su imali polovičan uspeh u svojim mečevima u grupi, ali im je to bilo dovoljno za plasman u eliminacionu fazu.

Prva utakmica koju su 3×3 juniori Srbije bila je protiv reprezentacije Rusije koja je poražena rezultatom 21:8. Od prvog minuta naš tim je nametnu svoj stil i ritam igre, a rezultatska prednost je povećavana iz minuta u minut. Najefikasasniji u reprezentaciji Srbije bili su Mitrović (1 “dvojka”) i Panišić sa po 6 postignutih poena, Šuput je ubacio 5, a Bursać 4 (1) poena. Ovom ubedljivom pobedom je Srbija i pre svog sledećeg meča obezbedila plasman u dalju fazu takmičenja.

Protivnik Srbije u drugom meču bila je reprezentacija Ukrajine, koja je na FIBA U18 Svetskom prvenstvu koje je održanu u avgustu u Mađarskoj zauzela peto mesto. Upravo za to iskustvo koje su poneli sa tako velikog takmičenja je ekipa Ukrajine i bila bolja od naše. Od prvog trenutka je viđena prava “rovovska” borba jer su obe ekipe igrale izuzetno agresivnu odbranu. Srbija je bolje počela i vodila u prvom delu meča, da bi već polovinom utakmice Ukrajina uhvatila priključak. Od tog trenutka se ekipe smenjuju u minimalnom vođstvu, ali uz veliki broj napravljenih faulova sa obe strane (na utakmici je ukupno bilo dosuđeno 25 faulova) ipak Srbija u poslednjem minutu gubi utakmicu. Кonačan rezultat je glasio 18:15 za Ukrajinu. U timu Srbije najviše poena postigao je Mitrović 6 (1), potom Bursać 5 (2), dok je Šuput postigao 3, a Panišić jedan poen.

Ovim porazom Srbija je zauzela drugo mesto u grupi, a protivnik će joj u četvrtfinalu biti prvoplasirana ekipa grupe C u kojoj se nalaze ekipe Slovenije, Belorusije i Izraela. Utakmice ove grupe podeljene su dva dana, te je jedini danas odigran meč između Slovenije i Belorusije gde je Slovenija slavila, a preostali mečevi će biti odigrani sutra (u subotu 18.septembra), nakon čega će se znati konačan plasman ekipa u grupi.

Juniori Srbije će svoj meč četvrtfinala, u svakom slučaju, igrati u nedelju (19.septembra) od 18.05 časova (po srpskom vremenu).