WT PRAG: Uz pobedu i poraz – Pirot je u četvrtfinalu!

0
pirot-bogdan-dragović-prag
Dragović je vodio Pirot do četvrtfinala (FOTO: FIBA 3x3)

Basketaši Pirota ostvarili su plasman u četvrtfinale turnira u Pragu, pošto su prvog dana takmičenja upisali pobedu i poraz, što je bilo dalje za prolaz u eliminacionu fazu.

Ovog vikenda imamo priliku da gledamo nekoliko zanimljivih mečeva, pošto na turniru u Pragu imamo tri srpska tima, dok se juniorska reprezentacija bori na Svetskom prvenstvu.

Nakon Limana, plasman u četvrtinu finala u Pragu ostvario je i Pirot, koji je u prvom meču dana poražen od Rige rezultatom 19:21, dok je u drugom meču bio bolji od Rune sa 21:18.

Već prilikom žreba bilo je jasno da je Pirot pre velikim izazovom, jer je Riga definitivno jedna od najboljih ekipa na svetu. Iako nisu uspeli da trijumfuju, mora se priznati da su basketaši Pirota pružili više nego dostajan otpor, ali više od toga – ovog puta nisu mogli.

pirot-wt prag-lazar rasic
Pirot je stigao do četvrtfinala (FOTO: FIBA33)

U prvom meču najeifikasniji bio je Bogdan Dragović, koji je postigao sedam poena, Lazar Rašić dodao je šest, Dragan Bjelica četiri, a Nikola Vuković dva poena.

Velika borba vodila se i u drugom duelu, ali su Piroćanci ovog puta izašli kao pobednici. Do pobede nad timom Rune vodio ih je Dragović, koji je ovaj meč završio sa evet poena, Bjelica je dodao šest, Rašić i Vuković po tri.

Meč četvrtfinala Piroćanci će igrati u neelju, a odmeriće snage sa prvoplasrnaom ekipom grupe D.