Svi gledaju Prag: Liman, Pirot, nestvarna Ralja i Draško

0
WT Prag Foto: Fiba3x3

Predstojećeg vikenda očekuje nas peti masters turnir, koji će se igrati u Pragu, a Srbiju predstavljaju Liman, Pirot, šampion domaćeg prvenstva, ekipa Ralje i Nemanja Drašković.

Mečevi kvalifikacija i grupne faze, na programu su u subotu, 18. septembra, dok će se dan kasnije igrati eliminaciona faza.

Limanci su najavili jak sastav za ovaj turnir, te će uz zlatne, evropske šampione, Aleksandra Ratkova i Mihaila Vasića, igrati i Nebojša Kilijan, koji će zameniti standardnog Stefana Kojića, i Stefan Stojačić.

Kao prva ekipa sveta, nastupiće u grupi A, gde su im rivali ruski Gagarin i Džeda, za koju i ove sezone nastupa srpski basketaš Nemanja Drašković.

Pirot pak igra u grupi B, sa letonskom Rigom i ekipom Rune. I na ovaj turnir, sedmi nosilac je u sada već standardnom sastavu, Dragan Bjelica, Bogdan Dragović, Lazar Rašić i Nikola Vuković.

Sve oči uprte su i u srpskog šampiona, ekipu Ralje, koja će nakon što je u Srbiji imala nestvarnu sezonu, u Pragu igrati u kvalifikacijama. Prvi rivali biće im Grac i Bojnice, a ukoliko trijumfuju u kvalifikacijama, slede dueli u grupi C, gde ih već čeka litvanski Šakiai.

Put Češke, Ralja kreće u sastavu u kom je i pokorila RODA prvenstvo, Alen Vesković, Filip Pejović, Milan Milošević i Edin Vesković.