Vreme je za EURO: Srbija na novom ispitu!

0
basket 3x3-olimpijske igre-srbija
(FOTO: FIBA3x3)

Olimpijske igre su već prošlost, prvenstvo Srbije je takođe gotovo, FIBA 3×3 sezona takođe ulazi u završnicu, pa je sada vreme za Evropsko prvenstvo, koje počinje 10. septembra.

A, na njemu ćemo ponovo gledati reprezentaciju Srbije, koja ujedno i brani titulu šampiona Evrope. Te 2019. godine drugu po redu zlatnu medalju osvojili su Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Dejan Majtorović i Danilo Mijatović.

Ovog vikenda gledaćemo potpuno drugačiji tim, čiji je predvodnik Majstorović. Od te 2019. godine mnogo toga se promenilo, pa je Dejan sada član ekipe Uba, a društvo u reprezentaciji praviće mu timski saigrač Miroslav Pašajlić, koji je nedavno bio MVP mastersa u Debrecinu.

Pored njih dvojice, tu u i članovi Limana – Mihajlo Vasić i Aleksandar Ratkov, koji su boje Srbije branili i na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Njih četvorica naći će se u grupi A, gde će se sastati sa Belgijom i Ukrajinom, a mečeve grupne faze igraće 11. septembra, i to u terminima 19.45 i 21.35.

Potsetimo, Srbija je do sada na evropskim šampionatima osvojila dve zlatne medalje i jednu srebrnu.

Evropsko prvensto ove godine održaće se na atraktivnoj lokaciji, na trgu Trokadero sa jedinstvenim pogledom na Ajfelovu kulu.