Ubljani odlični u grupi, obezbeđeno prvo mesto

0
Strahinja Stojačić Foto: Fiba3x3

Basketaši Uba sa dve pobede su otvorili masters u Montrealu. U prvom kolu bili su bolji od domaćina, Old Montreala sa 21:12, a trijumf nad ekipom Lozane rezultatom 22:14, doneo im je prvo mesto u grupi. 

Prvi minut protekao je u odmeravanju snaga i proverama koliko protivnik može. Domaćin je pritom i uspeo da stigne do prednosti, odnosno 3:1, a Milovanović i Branković su akcijama pod košem doneli egal, 3:3. Preokrenuo je Ub potpuno rezultat i dvojkom Stojačića poveo sa 5:3, ali je precizan bio i rival sa distance. Zakucavanjem Stojačića bilo je za publiku i atmosferu, ali je i dalje prednost bila na strani Old Montreala. Usledio je period igre koji su Ubljani obeležili. Najpre dvojka Majstorovića, pa dobra odbrana i laki poeni Stojačića, koji je sa penala doneo 10:9. Dvojka istog igrača bila je za +3. Ubljani su potpuno slomili otpor rivala, te je u finišu bilo samo pitanje rezultata kojim će slaviti. Branković je dvojku ubacio uz faul, te je iz jednog napada postigao četiri poena, a Stojačić je postavio konačnih 21:12.

 

Čvrsta odbrana Lozane sprečila je Ubljane da već u prva dva minuta naprave veću razliku. Međutim, ubrzo su dvojkom Majstorovića otišli na 6:1. Ipak, tu nije bio kraj, već je Lozana, dvojkom smanjila zaostatak, ali je nalet ekipe iz Švajcarske zaustavio Branković. Velika borba vodila se pod košem, Majstorović i Branković su čuvali Mijatovića, a dve vezane dvojke Ubljana, Milovanovića i Brankovića, nagoveštavale su pobedu. Švajcarci su imali odgovor i na šut sa distance, a Majstorović je vezao tri poena, te je na tri minuta do kraja, Ub vodio sa 15:10. Milovanović i Stojačić su priveli duel kraju, dok su još dve dvojke donele konačnih 22:14.

Ub: Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Miloš Milovanović, Marko Branković