Novi Sad, Odžaci, Svilajnac: Poslednja prilika za finale

0
Foto: 3x3serbia

U vikendu pred nama, očekuje nas poslednjih tri turnira pred veliko finale prvenstva Srbije. Na rasporedu su Novi Sad, Odžaci i Svilajnac.

Veliko finale Srbije biće održano prvog septembra, na Trgu Republike, a 16 ekipa će igrati za titulu. Ovi turniri upravo su i poslednja prilika da ekipe izbore učešće u borbi za trofej.

U Novom Sadu će se igrati u subotu, na platou ispred SPENS-a, sa početkom u 11 sati. U seniorskoj konkurenciji će igrati 12 ekipa, dok je u juniorskoj i ženskoj konkurenciji prijava otvorena za po šest ekipa.

Najbolja seniorska ekipa osvojiće 100.000 dinara, dok će poraženom finalisti pripasti 20.000 dinara, uz opremu Košarkaškog saveza Srbije.

U nedelju se karavan pak seli u Odžake, a igraće se na Glavnom gradskom trgu. Nadmetaće se u seniorskoj konkurenciji, a šampiona očekuje 100.000 dinara, a finalistu 20.000 dinara.

Istog dana, biće održan i 18. po redu Basket Festival u Svilajncu, a to je ujedno i poslednja prilika da ekipa izbori učešće u veliko finale Srbije. Na terenima Poljoprivredno-veterinarske škole biće postavljeni tereni, a igraće seniori. Nagradni fond je identičan kao i na prethodnim turnirima, 100.000 dinara za pobednika i 20.000 za finalistu.