Bugarin Petrol novi šampion Lapova!

0

RODA 3×3 karavan nema vremena za pauzu, pa je i ovog vikenda posetio novu stanicu u okviru Prvenstva Srbije.

Ove nedelje RODA karavan preselio se u Lapovo, koje je četvrti put domaćin turnira državnog šampionata. Ono što je potrebno naglasiti jeste da se pobednik k turnira direktno plasirao na finalni turnir prvenstva Srbije, a pobednik je Bugarin Petrol.

Nakon vrlo uzbudljvie grupne faze, u četvrtfinale plasirali su se sledeći timovi: KGB Flingran, Prašina, Bugarin Petrol, Bela Palanka, Banjica, Wolves, Ralja i Batajnica.

Nakon sjajnih utakmic,a driblinga, fantastičnih poteza i brojnih „trojki“, u polufinalima snage su odmerili Bugarin Petrol i KGB Filigran, a gosti su odneli pobedu rezultatom 15:11.

U drugom polufinalu, Wolves je bio bolji od Ralje rezultatom 19:16, pa se našao u borbi za prvo mesto.

Ali, dalje od toga nije mogao. Gledali smo sjajnu finalnu utakmicu u finalu, a na kraju su kao pobenici izašli basektaši Bugarin Petrola, koji su slavili 20:16.

Šampion je tako nagrađen čekom na 80.000 dinara, vicešampion sa 20.000 dinara, dok je trećeplasiranom timu pripao paket sportske opreme Košarkaškog saveza Srbije.

„Posle trećeg mesta u Krupnju nisam bio zadovoljan samim sobom, pa sam imao potrebu da dođem ovde u Lapovo, da umoran probam da pobedim na ovom lepo organizovanom turniru. Radujem se svakom vikendu i očekujem da ću biti pozvan na spisak reprezentacije za Evropsko prvenstvo, jer mislim da sam zaslužio. Nadam se i nastavku karijere u ovoj sezoni u inostranstvu, verujem da e se kockice poklopiti zbog korone i da e ponude koje imam biti realizovane“, rekao je Nebojša Bošković nakon finala.