Ub u kontra ritmu, eliminisan u grupi

0
(FOTO: FIBA 3x3)

Basketaši Uba tekućeg vikenda igraju na litvanskom finalnom turniru Hoptrans, a eliminisani su nakon grupne faze. U prvom susretu, poraženi su tesno od ekipe Optibet sa 21:19, dok su u drugom kolu pretrpeli neugodan poraz rezultatom 21:16

Prvo kolo finalnog turnira, sa ekipom Optibet, bilo je itekako neizvesno. U sastav Uba, vratio se Marko Savić, a ekipu u duelu sa Litvancima vukli su Pašajlić i Branković.

Nakon tri i po minuta igre, kada se uglavnom igralo u reketu, Litvancima je krenuo šut sa distance, te su prvi stigli do dva poena prednosti. Ubrzo, sa penala, razlika Optibeta je iznosila i četiri poena.

Ub je laganom igrom, na mali broj dodavanja, ali i čvrstom odbranom, vratio egal. Na dva minuta do kraja, prednosti Litvanaca iznosila je dva poena, kada su Ubljani preko Brankovića i Stojačića učinili finiš interesantnim. Preko Pašajlića sa penala, prenost je ponovo bila na strani srpske ekipe, ali je sjajnim prodorom, Optibet, a potom i sa dve vezane dvojke, poveo sa 20:18. Falilo je snage Ubljanima u poslednjim sekundama, te su zabeležili prvi poraz rezultatom 21:19.

Marko Savic foto: FIBA3x3

Dvojkom Pašajlića, Ub je otvorio okršaj sa ekipom Tauras. Atraktivnim zakucavanjem, domaća ekipa je pokušala da odgovori, međutim, Ub je prodorom Stojačića, čuvao dva poena prednosti.

Vezala je ekipa Tauras čak tri dobra napada, te su vodili sa 5:4, dok je Ub imao problema u organizaciji igre. Individualnim akcijama, Ubljani su bili u igri, ali je falio pogodak sa distance kojim bi presekli rivala. Sa druge strane pak, Litvanci su ubacili dvojku, potom i atraktivno zakucali, te su sredinom duela imali +3.

Imali su Ubljani sreće pri šutu Pašajlića sa distance, dvojka je ušla sa zvukom sirene. Usledila je dobra odbrana srpske ekipe, pa koš Brankovića i Ub je bio u dobrom ritmu na nešto više od tri minuta do kraja.

Ali, nakon tajm-auta, Tauras je pogodio za dva, a sigurni su bili i sa penala, 18:13. Ubrzo su ponovo došli na liniju za slobodna bacanja, te stigli na 20:14. Smanjio je Pašajlić sa distance, a Litvanci su konačnih 21:16 postavili upravo košem sa penala.

Ub: Miroslav Pašajlić, Marko Savić, Strahinja Stojačić, Marko Branković