Ralji spektakl u Krupnju i slot za čelendžer

0
Ralja Grand Slot Foto: 3X3Serbia

Basketaši Ralje Grand Slot slavili su na neverovatnom turniru u Krupnju i pobedom obezbedili slot za čelendžer. Drugo mesto zauzela je ekipa Podgorica Kodio, dok se na trećem mestu našao domaći Krupanj.

U  konkurenciji juniora, slavila je Srbija U17, a u finalu su savladali ekipu Drina Princip sa 21:16. Najefikasniji junior turnira je reprezentativac Srbije, Aleksandar Mitrović, dok je u seniorskoj konkurenciji to zvanje poneo igrač pobedničke ekipe, Edin Vesković.

Od turnira u Krupnju se mnogo očekivalo, a i organizacija i igra, ispunile su navedeno. Iako je kiša iznenadila još u grupnoj fazi, kvalitet basketa nije se promenio prelaskom u gradsku halu.

U prvom duelu četvrtfinalne faze, Ralja Grand Slot je slavila prilično lako, sa 22:10 su savladali Žigosane. Mladi sastav je pružio otpor, ali je iskusna Ralja veoma brzo povela sa 7:1. Ipak, u drugom delu meča, Žigosani su učinili duel neizvesnijim, te prišli na -4, ali se pitanje pobednika do kraja okršaja nije postavljalo. Ovaj okršaj obeležili su i sjajni potezi van linije 6.75 u kojima je prednjačio Milošević.

Edin Veskovi Foto: 3x3serbia

Potom, u verovatno najzanimljivijem duelu ove faze, ekipa Čuke, koja je u Krupanj stigla kao šampion Palića, na kraju je poražena od Podgorice sa 21:20. Duel su obeležili faulovi pri šutu sa distance, a nakon jednog, Obradinović je i doveo Čuku na korak od trijumfa, međutim, Gavranić je najpre smanjio razliku, pa dalekom dvojkom pogodio za pobedu.

Protiv Španaca, BIT2MEONIL, Pirot je sjajno krenuo. Stekli su brzo pet poena prednosti, odbrana je bila na visokom nivou, te je sve išlo u smeru lakog i ubedljivog trijumfa. Međutim, gosti iz Alikantea su odgovorili u drugom delu meča, te stigli do 13:13, nakon čega se igralo poen za poenom. U finišu, koševima  Dragovića sa penala, Pirot je otišao u polufinale, 21:19.

Poslednji četvrtfinalni duel, dobro je otvorila mlada reprezentacija Srbije. Koševima Stankovića sa distance, iznenadili su domaćine, ali je Krupanj ubrzo uspeo da se vrati na 6:6 preko Stevanovića. Sredinom duela, iskusno je Krupanj prelomio rezultat poenima iz reketa, ali je ušla još jedna dvojka Stankovića, pa je Srbija U23 imala 15:13. Preko Boškovića, Krupanj je otišao na megdan Podgorici, 21:17. Bio je ovo duel koji je obeležio Nemanja Stanković.

Polufinale

Pirot Foto: 3x3serbia

Raspoložena je bila Ralja od samog starta, te su koševima sa distance stigli do 9:4. Dragović je zaustavio seriju Ralje, dalekom dvojkom, ali je velika razlika ostala na strani beogradskog sastava koševima iz reketa. U drugom delu meča, “stali” su šutevi sa distance, ali je igra u reketu bila na visokom nivou. Kratku pauzu u šutu, presekao je Edin Vesković za 15:8. Borbena je bila Ralja i prilikom velikog vođstva, a priliku za povratak Pirota iskoristio je Dragović sa penala, -5. Ipak, Ralja do kraja nije grešila, te Pirotu nije ostalo previše šansi da duel učini neizvesnijim. Na kraju, dvojkom Pejovića, 22:17 za Ralju Grand Slot.

Krupanj Foto: 3x3serbia

Dve brze dvojke u prvim sekundama, i Podgoričani su vodili sa 4:0. Saičić je prekinuo seriju gostiju, ali je usledila i nova dvojka Podgorice, te su otišli na +6. Tešku dvojku pogodio je Rudan, te je Krupanj prepolovio rezultat. Usledio je period igre koji je pripao domaćem sastavu, Saičić i Bošković su bili odlični u odbrani, te je Podgorica dugo bila bez poena. Usledila je dvojka crnogorskog sastava, potom i odgovor Boškovića, te je Krupanj bio u igri. Odlepila se Podgorica na +5, ali je Bošković od table pogodio za dva, te pokazao da nije kraj. Imali su Podgoričani spreman odgovor sa distance, ali je potom Saičić nakon prodora, napravio rampu u odbrani, a usledio je prigovor gostiju, te je isti igrač imao tri šuta sa penala. Pogodio je dva, pa je usledio  neizvestan finiš. Ali, i Crnogorci su bili na liniji za slobodna bacanja, 20:16. Domaćini su vezali tri poena, ali je Jovanović na kraju pogodio i zakazao finale, 21:19. Mogao je trijumf u ovom okršaju i na drugu stranu, ali je domaćinu nedostajao još jedan raspoložen šuter.

Finale

Prvi minut finalnog duela protekao je bez poena, nakon čega je Ralja stekla 3:0. Na Edinovu dvojku, odgovorio je Gavranić, te je najavljen zanimljiv duel. Podgoričanima je u finalu nedostajalo svežine, te je procenat pri šutu sa distance bio znatno slabiji nego tokom turnira. A Ralja je pak, na krilima braće Vesković išla ka trijumfu. Nakon četiri minuta igre, beogradski sastav je vodio sa 11:3, a Podgoričani nisu imali rešenje za raznovrsne napade Ralje. Ubrzo je Ralja stigla i do dvocifrene prednosti, te su bili blizu i više nego ubedljive pobede. Podgorica je na tri minuta do kraja ubacila dvojku, a više od toga nisu mogli nakon dva teška duela u eliminacionoj fazi. Ralja je odličnu igru tokom čitavog turnira, krunisala titulom i slotom za čelendžer. Na kraju, beogradski sastav je slavio košem Pejovića, 21:11.