Basketaši stigli u Srbiju: Ovo svakako jeste veliki uspeh!

0
basketaši-olimpijske igre-doček-aerodrom
(FOTO: OKS)

Srpski basketaši, osvajači bronzane medalje na OI u Tokiju, dočekani su na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”.

Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov, Mihailo Vasić i selektor Goran Vojkić, stigli su u Beograd, dok je Dušan Domović Bulut već odleteo za Ameriku, gde ga čekaju novi izazovi.

O ciljevima i zadovoljstvu prvi je govorio Majstorović.

“Otišli smo sa ciljem da uzmemo zlato. Otvorili smo sjajno, podizali formu, a polufinale izgubili na način na koji nismo nikad u životu. Nisam mogao da spavam u avionu pa sam razmišljao o tome šta se desio. I, nisam mogao da nađem objašnjenje. Na kraju smo smogli snage da osvojimo bronzanu medalju, što je svakako veliki uspeh“, rekao je Dejan Majstorović.

Slično razmišlja i Mihailo Vasić.

Mislim da smo odigrali dobro 90% turnira. Kada smo ušli u ritam išlo je sve kako treba, sve do polufinala. To je bila jedna od najgorih utakmica koje smo odigrali u karijeri. Posle smo se skupili i pokazali karakter”, rekao je Vasić.

“Utisci su odlični. Mislim da smo napravili velku stvar. Finale koje nismo igrali, a toliko smo želeli, uticalo je na celokupnu sliku. Sada ostaje da odemo korak dalje, nadam se u Parizu”, dodao je Aleksandar Ratkov.

Novinari su selektora pitali da li je Dušan Domović Bulut završio reprezentativnu karijeru.

“Činjenica je da je zatvorio ciklus. Učestvovao je od prvog takmičenja. Videćemo, zavisi. Ima 35 godina, u oktobru će napuniti 36. Mislim da neće odustati od basketa, ali videćemo u kakvoj će biti formi za predstojeća takmičenja”, rekao je Vojkić.

Prvu olimpijsku medalju u basketu za Srbiju osvojili su Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić i Aleksandar Ratkov.