Spektakl iz Krupnja, vodi u svet čelendžera

0
RODA Prvenstvo Srbije
Foto: 3x3 serbia

Nakon što je sva pažnja bila usmerena ka Tokiju, a basketaši repezentacije Srbije se vraćaju sa bronzanom medaljom, ponovo će domaće RODA prvenstvo biti glavna okupcija ljubitelja ove igre.

Već tokom vikenda očekuju nas dva turnira, najpre u subotu, kada će domaćin biti Krupanj, dok će u nedelju tereni biti postavljeni u Lapovu.

Krupanj je ove sezone jedan od turnira iz A kategorije, a prema prijavljenim ekipama i novčanoj nagradi, može se reći da su organizatori učinili veliki korak. Takođe, ove godine će imati i svoju ekipu, koja će itekako biti konkurentna u trci za titulu. Treba naglasiti i da ovogodišnji Xiaomi 3×3 Krupanj spada i u kategoriju satelita, pa će pobednik osvojiti i slot za čelendžer.

Krupanj 3×3 (FOTO: 3x3Serbia)

Tereni će biti postavljeni na otvorenom Sportskom centru u gradu, a najavljen je i sadržaj za publiku i sve učesnike.

Prijave su i dalje otvorene i u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a za sada su učešće potvrdili basketaši Uba, Pirota, Ralje i Čuke, kao i nekoliko inostranih sastava, ali i domaćin, Krupanj.

Šampiona očekuje 100.000 dinara i slot za čelendžer, dok će finalista osvojiti 40.000 dinara, a trećeplasirani i četvrtoplasirani po 20.000 dinara.

Lapovo će pak u nedelju ugostiti najbolje od srpskog i svetskog basket. Karavan će biti na Otvorenim terenima u gradu, a prijave su i dalje otvorene.

Osvajaču ovog  turnira pripada 80.000 dinara i plasman u veliko finale Srbije, dok će poraženi uzeti 20.000 dinara i opremu saveza, a treća ekipa ovog turnira će osvojiti opremu Košarkaškog saveza Srbije.

Između ostalih, učešće su potvrdile ekipe Kragujevca, Košutnjaka i Batajnice.