Istorijski rezultat: Basketaši Srbije osvojili bronzu na Olimpijskim igrama!

0
(FOTO: FIBA3x3)

Sa medaljama ili ne – oni su šampioni i to su dokazivali godinama unazad. Olimpijske igre su kruna ove generacije, nisu završene na najbolji mogući način, ali jeste lep – bronza oko vrata reprezentativaca Srbije. 

U utakmici za treće mesto, Srbija je pobedila Belgiju rezultatom 21:10 i okitili se bronzanim medaljama!

Utakmica je otvorena poenima Vasića sa penala, a uzvratila je i Belgija. U igru je ušao i Dušan Domović Bulut, koji nije briljirao u polufinalu, ali je sjajno otvorio ovu utakmicu.

Ono što je moglo da raduje jeste dobra odbrana Srbije, razigravanje Buluta i deljenje asistencija, koje su Ratkov i Vasić pretvarali i poene.

Upravo posle jedne takve akcije, poentirao je Ratkov, te doveo Srbiju do prednosti od 5:1. Posle nepuna četiri minuta, Belgija je stigla do petog faula, a Bulut se našao na liniji penala, pa je naš tim poveo sa 6:2.

Konačno trojka Majstorovića – to nam je bilo potrebno! Pogodio je Maestro sa distance za 9:4, ali je nakon toga završio na terenu usled sudara sa Belgijancem. Umesto faula – sudija je dosudio tehničku grešku upravo Majstoroviu, a Belgijanci su otpočeli novi napad.

Činilo se da je to možda malo i naljutilo Majstorovića, pa je već u sledećem napadu nakon solo prodora poentirao za 10:6. Razigrani su naši momci u ovoj utakmici, igraju onako kako znaju, pa je to doelo prednost od 11:6.

Prišli su Belgijanci na 8:11, ali je uzvratio Bulut na isti način i vratio prednost Srbije na +5. I naredni napad je doneo njegove poene – zato je najbolji!

Nove poene dodali su Ratkov i Vasić, a 21. poen doneo je upravo Vasić pošto je bio precizan pod košem!

Podsetimo, Srbija je tokom grupne faze turnira imala sedam pobeda u isto toliko utakmica. Mnogi su se obradovali kada smo u polufinalu dobili Rusiju, misleći da ćemo ponoviti rezultat iz  grupne faze, ali… Nije se tako desilo. Bilo kako bilo, medalja je tu, a Srbiju su u Tokiju predstavljali Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić.

Kao što su i sam sitakli tokom Igara, do nedavno su bili rivali na terenu, a sada su pokazali da su pravi tim.