Bulut i Vasić: Ako ostanemo koncentrisani – pobeda je tu!

0
mihailo vasić-olimpijske igre-srbija-rusija
(FOTO: FIBA3x3)

Basketaše Srbije, nakon sjajne grupne faze na Olimpijskim igrama, već u sredu očekuje polufinalni duel protiv Rusije.

Svoja očekivanja pred ovaj duel izneli su Dušan Domović Bulut i Mihailo Vasić, koji su već odmerili snage sa Rusijom u poslednjoj utakmici prvog dela takmičenja.

– Sve ovo što smo do sada igrali se bukvalno ne važi ništa… Znamo dobro protivnika, ali ipak je najvažnije da se borimo, da se trudimo da ostanemo koncentrisani tokom čitavog meča, i kada su sve te vrednosti na pravom mestu onda dolazimo do mogućnosti da ostvarimo obe pobede sutra, što je glavni cilj – rekao je Bulut.

dušan bulut-basekt 3x3-srbija-rusija-olimpijske igre
Bulut veruje u pobedu (FOTO: FIBA3x3)

Očekivanja je izneo i Mihailo Vasić, koji je istakao da su zadovoljni onim što su do sada učinili.

– Veoma smo zadovoljni što smo sa sedam pobeda završili grupnu fazu takmičenja. Mislim da naša igra u prva tri meča nije bila na nivou koji smo očekivali, ali smo jakom odbranom i karakterom dobili te tri prve utakmice. Već od četvrte utakmice smo bili uigraniji, lopta je išla tečnije u napadu, bolje smo se kretali, ali i ubacili smo neke šuteve spolja koje u prve tri utakmice nismo – kaže Vasić i dodaje:

– Zbog toga smo u poslednje četiri utakmice ostvarili možda lakše pobede. Protivnik u polufinalu nam je Rusija koju smo u meču grupne faze prilično lako savladali, ali smo svesni da će oni u sutrašnji meč ući maksimalno motivisani i da će utakmica biti potpuno drugačija u odnosu na prethodnu. Ako u ovaj meč uđemo sa istom energijom sa kojom smo ulazili i u prethodnih sedam duela, mislim da ćemo biti na svom nivou i da ćemo ostvariti pobedu – zaključio je Vasić.

Srbija dobila rivala u polufinalu, Ratkov poručuje: Nema opuštanja!