Ub najbolji i u Požarevcu: Branković ključni igrač finala

0
ub-požarevac-kladovo-titula
Ub je osvojio novu titulu (FOTO: 3x3 Serbia)

Karavan RODA prvenstva Srbije ovog vikenda je u Požarevcu, a šampionska titula je u rukama basketaša Uba. U konkurenciji juniora, titulu su uzeli igrači Palkisa.

Ubljani su u kombinovanom sastavu, u finalu savladali ekipu Karaburme sa 17:14, dok je treće mesto pripalo Armagedonu. Kod juniora, Palkis je savladao Krupanj sa 12:9, a treće mesto zauzela je ekipa Gimnazijalke znaju.

Nakon brojnih turbulencija tokom prošle godine, ova  sezona za sada se održava bez većih problema.

Odličan basket donelo je već četvrtfinale. Najpre je Ub savladao Dust Caffe sa 21:11, a Armagedon je eliminisao Grand Slot Beograd  rezultatom 20:16. Kragujevčani su opravdali ulogu protiv Anonimusa i do polufinala stigli  rezultatom 18:15, a poslednji polufinalista postala je ekipa Karaburme, trijumfom nad Autokućom Sekulić sa 21:13.

Polufinala su opravdala epitet derbija, a Ubljani su slavili sa 20:14 protiv Kragujevca, dok je Karaburma eliminisala Armagedon u duelu na jednu loptu rezultatom 21:19.

Finale

U prva dva minuta finalnog duela, obe ekipe su prikazale veliku borbu, ali se bolje snašao Ub, koji je preko Pašajlića imao 4:0. Karaburma je ubrzo prepolovila razliku, ali je potom za Ubljane u seriji bio Branković, pa je prednost iznosila +7.

Nešto kasnije, ritam finalnog duela je bio evidentno slabiji, Karaburma je fizički parirala, ali i nizala promašaje, pa je Ub bez većih problema držao vođstvo. Dvojkom Lazara Popovića, Karaburma je prišla na -3, ali je Ub ipak stavio tačku na finale košem Brankovića, 15:10. U poslednjim sekundama, Bošković i Karalić su ublažili poraz, a Ub je dvojkom Brankovića slavio sa 17:14.

Ub: Miroslav Pašajlić, Stefan Savić, Miloš Milovanović, Marko Branković