Dušan Bulut: Sve smo odradili na vreme, kao pravi štreberi!

0
dušan bulut-reprezentacija srbije-svetsko prvenstvo 2019-olimpijske igre
Dušan Bulut e govorio o Olimpijskim igrama (FOTO: FIBA3x3)

Basketaši Srbije baže za jednog od glavnih kandidata za osvajanje medalje na Olimpijskim igrama, ali dok ne odu u Tokio – vredno treniraju.

Proteklih meseci imali smo priliku da ih gledamo na pripremnim turnirima u Novom Sadu i Francuskoj, ali oni ne staju sa radom.

O tome kako protiču pripreme i koji su ciljevi, za “Novosti” je govorio Dušan Domović Bulut.

“Pripreme protiču lagano, jer smo kao pravi štreberi odradili posao na vreme, kvalifikacijom na OI. U aprilu smo osvojili turnire u Novom Sadu i Sankt Peterburgu, kao i završni turnir i u planu je da nastavimo da radimo u istom tempu i spremni dočekamo Tokio”, rekao je Bulut.

Još uvek nije poznato koji igrači će otputovati, ali sudeći po imenima koja su na pripremama – selektoru i trenerima neće biti lako da izaberu.

“Imamo zaista elitne igrače, verovatno još nekoliko momaka mogu da se nađu na tom širem spisku. Savez na čelu sa selektorom Goranom Vojkićem određuje prema kriterijumima ko dolazi na pripreme, a kasnije Marko Ždero i Danilo Lukić, koji su treneri, pokušavaju da nas uigraju što više i određuju sastav koji će se ukrcati u avion za Japan”, objasnio je Bulut.

dusan-bulut-reprezentacija-svetsko-prvenstvo
Bulut je spreman za Olimpijske igre (FOTO: FIBA3x3)

Ove sezoni smo posvedočili velikoj promeni na basketaškoj sceni, odnosno prelasku Dejana Majstorovića i Marka Savića u ekipu Uba. Pa, kako i zašto je došlo do toga?

“FIBA 3×3 turniri nisu održivi, pa samim tim ciljevi i vizije igrača su drugačiji. Posle mnogo godina je došlo do mimoilaženja u idejama, ali sve je to prirodna stvar. Slobodan sam da kažem da sadašnjoj ekipi Novi Sad nisu primaran izvor novca ovi turniri, ali jeste primarno zadovoljstvo“, rekao je Bulut i dodao:

“Takođe, vizija ekipe je da se napravi prvi profesionalni eko-sistem, gde će ime ekipe ostati zauvek, a igrači će se rotirati u skladu sa njihovim mogućnostima. Naslediće nas neki mlađi što je i cilj ove godine, ali zbog celokupne situacije morali smo biti malo strpljiviji, međutim, sve ide svojim tokom”.

Šta budućnost nosi za Dušana Domovića Buluta nakon igračke karijere?

“Više vremena provedenih sa svojim najbližim krugom ljudi, ali i želju da ostanem u sportu i ostvarim se na poslovnoj strani”, zaključio je Bulut.

Srbija sjajna na pripremama za Olimpijske igre!