Aleksandar Ratkov: Ko god da bude igrao – cilj je medalja!

0
alleksandar ratkov-olimpijske igre-srbija-liman
Ratkov je spreman za Olimpisjke igre! (FOTO: FIBA 3x3)

Polako, ali sigurno Olimpijske igre se bliže, a srpski basketaši se uveliko pripremaju za predstojeći izazov.

Imali smo priliku da ih gledamo na nekoliko pripremnih turnira i da se uverimo da će selektor i treneri biti na teškom zadatku kada budu morali da se odluče za četvoricu igrača.

O pripremama i očekivanjima od Olimpijskih gara, za Meridian sport, govorio je Aleksandar Ratkov, koji se najpre prisetio turnira u Novom Sadu.

“Na pripremnom turniru reprezentacija u Novom Sadu pored deset inostranih ekipa, igrale su i dve ekipe Srbije, jer trenutno ima osam igrača koji su kandidati za učešće na Olimpijskim igrama. Bio sam deo ekipe koja je uzela prvo mesto na turniru zajedno sa Mihailom Vasićem, Dušanom Bulutom i Dejanom Majstorovićem”, rekao je Ratkov i dodao:

“Još se ne zna koji igrači će biti u sastavu ekipe, tako da treneri eksperimentišu. Jedno je sigurno, da koja god četvorica igrača budu predstavljala našu zemlju neće biti nezasluženo, a cilj je uvijek isti – zlatna medalja”, izjavio je Ratkov.

aleksandar ratkov-liman-fiba-reprezentacija srbije-olimpijske igre
Ratkov je objasnio kako teku prpreme za Olimpijske igre (FOTO: FIBA 3×3)

Basketaš Limana je istakao da svi oni znaju da se izbore sa tim pritiskom i očekivanjima, pošto im je medalja već unapred pripisana.

“S obzirom na to da su srpske ekipe posljednjih godina u samom vrhu svetskog basketa, mislim da smo se navikli na pritisak i breme favorita i da znamo kako da se izborimo sa istim”, rekao je Aleksandar i dodaje:

“Mislim da je za to zaslužna činjenica da se u Srbiji basket igra na svakom koraku od malih nogu. Smatram da su želja za nadmetanjem, dokazivanjem i pobedom u kombinaciji sa čuvenim srpskim inatom glavni uzrok što u završnicama većine turnira imamo srpske predstavnike“, rekao je Ratkov.

Srbija sjajna na pripremama za Olimpijske igre!