Pašajlić je novi vođa Uba, ali poraz od potonjeg šampiona u Moskvi

0
pasajlic-ub-debrecin
Miroslav Pašajlić (FOTO: FIBA 3x3)

Basketaši Uba zauzeli su četvrto mesto na turniru Moscow open, koji je tekućeg vikenda održan u glavnom gradu Rusije.

Ubljani su prvog dana turnira, u grupnoj fazi, imali podršku srpskog košarkaša Nikole Milutinova sa tribina i zabeležili su dve pobede i poraz. Turnir su otvorili porazom, u basketu na jednu loptu, trijumfovala je ekipa 3 zbezdochki rezultatom 21:19. Potom je usledio siguran trijumf u duelu sa ekipom COP-Neva sa 17:11, da bi potom savladali i tim Lozane rezultatom 21:18.

Drugim mestom u grupi, otišli su na megdan Rigi u četvrtfinalu. Ali, duel sa jednom od najboljih svetskih ekipa je iznedrio novog heroja Uba, Miroslava Pašajlića.

Letonci su duel otvorili koševima sa distance, dok je srpska ekipa priključak držala sa penala. Seriju Rige prekinuo je Majstorović akcijom ispod koša, ali i Branković dvojkom, zatim je usledilo i zakucavanje Savića, pa je srpska ekipa imala kontrolu okršaja. Usledio je i period promašaja Letonaca, što je Ub iskoristio i stekao prednost na četiri minuta do kraja, 12:11. Do kraja su igrali koš za košem, da bi Ub sa zvukom sirene stigao do pobede. Bitne poene u finišu postigli su Savić i Branković, nakon čega je Lasmanis na dve sekunde do kraja uzvratio sa penala, za 19:18. A onda je lopta stigla do Pašajlića, koji je imao dovoljno vremena za fintu i šut preko Kruminsa, pogodak vredan pobede i polufinala, 20:18.

Nažalost, srpski tim je zaustavljen u sledećoj rundi. Nakon neštu duže pauze zbog nevremena, ekipa potonjeg šampiona, Rusija, je bila uspešnija sa 17:14.

UB: Miroslav Pašajlić, Marko Savić, Dejan Majstorović, Marko Branković