Srbija sjajna na pripremama za Olimpijske igre!

0
(FOTO: KSS)

Ovih dana, reprezentacija Srbije uveliko radi na pripremama za Olimpijske igre. A, sudeći prema rezultatima, očigledno je da su i te kako uigrani i spremni za najveći izazov do sada.

Najpre su nakon turnira u Holandiji, odigrali još nekoliko utakmica, da bi se kasnije preselili u Francusku.

REprezentacija je ovog puta u Amsterdamu odigrala dva meča sa domaćinom Holandijom i jedan protiv Rusije, a svi mečevi bili su zatvorenog tipa.

U prvom meču protiv Rusije, koja je poput naše reprezentacije već obezbedila mesto na Olimpijskim igrama, Srbija je slavila rezultatom 21:16. Majstorović je bio najefikasniji sa 9 poena, pratili su ga Stojačić i Savić sa po 5, i Kovačević sa 2.

Sledeći meč bio je protiv selekcije domaćina, koji je u završnoj fazi priprema za nastup na FIBA 3×3 Kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre (koji će se za nedelju dana održati u austrijskom Gracu). Ponovo su Holanđani bili bolji i slavili u poslednjim sekundama u izuzetno uzbudljivom meču sa 21:20. Najviše poena u timu Srbije postigao je Domović-Bulut – ukupno 9, Stojačić je postigao 5, Ratkov 4, a Savić 2.

Revanš je usledio u poslednjem meču dana, a naša reprezentacija je ubedljivom igrom savladala Holanđane rezultatom 21-14. Savić i Domović-Bulut bili najefikasniji u timu Srbije sa po 8 poena, dok je Majstorović ubacio 3 poena, a Ratkov 2.

Sreda će biti dan za trening, a u četvrtak našu reprezentaciju očekuje putovanje za Francusku gde će od petka do nedelje učestvovati na elitnom međunarodnom turniru u Voironu.

Francuski Voiron centar je 33 zbivanja od 21-23. maja, jer su gosti ovog gradića na jugu Francuske najbolje reprezentacije sveta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ipak, ne radi se o zvaničnom takmičenju, već o najkvalitetnijem pripremnom 33 turniru za muškarce.

Muška reprezentacija Srbije je svoje takmičenje na ovom turniru koji ima naziv “Velikih dvanaest” (Big Twelve) započela pobedama koje su im obezbedile prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale.

Prvi meč na turniru Srbija je odigrala protiv Mađarske (koja se sprema za učešće na FIBA 3×3 kvalifikacionom turniru za OI) i ubedljivo slavila rezultatom 21:11. Od prvih minuta meča razlika u kvalitetu bila je evidentna što se i po samom rezultatu može videti. Najefikasniji u srpskom timu bili su Domović-Bulut i Ratkov sa po 7 poena, dok je Majstorović postigao 4, a Stojačić 3 poena.

Meč protiv reprezentacije Rusije 2 okončan je identičnim rezultatom 21:11, ali je u njemu ipak viđena zanimljivija partija jer je protivnik u prvoj polovini meča bio gotovo ravnopravan protivnik.

Majstorović je bio šuterski najraspoloženiji sa postignutih 11 poena, dok je Ratkov postigao 6, a Stojačić i Savić po 2 poena.

Prvi, četvrtfinalni meč bio je protiv izabrane francuske selekcije “Last Call” , u kome je Srbija slavila rezultatom 21:15. U prvoj polovini meča bila je izjednačena borba, da bi u drugoj polovini meča Srbija pokazala razliku u kvalitetu i ostvarila trijumf.

(FOTO: KSS)

Naročito raspoložen za igru u našem timu je bio Majstorović koji je postigao 14 poena, dok je Stojačić postigao 4, a Domović-Bulut 3 poena. Srpski tim je sredinom meča doživeo i peh – Domović-Bulut je pretrpeo povredu ramena zbog koje do kraja turnira ekipa Srbije neće moći da računa na njega.

Polufinale turnira je za Srbiju bio meč protiv reprezentacije Ukrajine. Naši momci slavili su rezultatom 16:11, ali u izuzetno tvrdoj utakmici.

Ukrajinci su u prvom delu meča i vodili sa 7:5, ali nakon tog rezultata usledila je velika serija Srbije za konačan trijumf. Našu reprezentaciju je predvodio Ratkov sa 7 poena, a pratili su ga Majstorović sa 6, Stojačić sa 2 i Savić sa jednim poenom.

U velikom finalu Srbija se sastala sa Sjedinjenim Američkim Državama i slavila sa ubedljivih 21:9.