Liman se mučio, ali obezbedio četvrtfinale

0
Foto: Fiba3x3

Basketaši Limana plasirali su se u četvrtfinale prvog čelendžera u sezoni, koji se igra u Lipiku. U grupnoj fazi, Limancu su zabeležili obe pobede identičnim rezultatom, 21:17, najpre nad ekipom Sansar, a potom i nad San Juanom.

Naredni rival biće drugoplasirana ekipa grupe C.

Liman u Hrvatskoj igra u sastavu: Stefan Kojić, Nebojša Kilijan, Jovan Antić, Mihailo Vasić.

Nakon što je prvi okršaj, u uvodnih dva minuta, bolje otvorila mongolska ekipa, Liman je preuzeo inicijativu. Uigranim akcijama na Vasića i Kojića, ali i sigurnim šutom Kilijana i Antića, Limanci su brzo poveli sa 9:6.

Nije ovo bio lak basket za srpsku ekipu. Basketaši Sansara su fizički parirali, igrali na ivici prekršaja, pa je viđena konstantna borba na terenu. Međutim, pitanje pobednika se nije postavljalo. Šutevima sa distance napravili su razliku, koju su potom održavali do kraja.

Upravo košem sa distance, Liman je i završio prvi susret, za 21:17 precizan je bio Kilijan.

Gotovo identičan start i drugog duela sa ekipim San Juan. Portorikanska ekipa je vodila nakon nešto više od dva minuta igre sa 6:3, da bi usledila dvojka Antića, i novosadski sastav je bio u egalu.

Otvoren šut sa distance Kojića, potom i polaganje Vasića, i Liman je stekao prednost, 9:8.Međutim, nisu prelomili rezultat, već je usledila i dvojka rivala.

Neizvesno je bilo sve do 15:15, kada je Liman rešio pitanje pobednika. Najpre je usledila dvojka Kilijana od tablu, pa Kojića, koji je sa penala i postavio konačnih 21:17.