Reprezentacija druga u Holandiji, uskoro novi dueli

0
Foto: KSS

Reprezenativci Srbije tokom vikenda su igrali na prijateljskom turniru u Amsterdamu, u sklopu priprema za Olimpijske Igre i na kraju zauzeli drugo mesto.

Tim Srbije u Holandiji činili su Marko Savić, Mihailo Vasić, Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov, Stefan Kojić i Maksim Kovačević, koji su se smenjivali na terenu.

U prvom duelu, savladan je Katar sa 21:7, a najefikasniji u redovima Srbije bio je Kovačević. Potom je usledio duel sa Nemačkom, a rezultat je bio 21:11, ključnu razliku napravio je Vasić sa 10 poena. Poslednji meč prvog dana bio je sa Rusijom, a Srbija je slavila sa 21:16, ovog puta, Ratkov je bio najefikasniji sa devet poena.

Foto: KSS

Drugog dana, Holandiju 2 su savladali sa 21:15, ponovo je Ratkov predvodio reprezentaciju sa devet poena, dok je u narednom duelu Holandija 1 slavila za plasman u finale sa 21:17.

Finalni duel igrale su dve najbolje plasirane ekipe, pa je usledio još jedan okršaj Srbije i Holandije 1, a domaćin je trijumfovao sa 21:20 i to sa penala.

Srbija je imala i podršku u vidu kapitena fudbalske reprezentacije Srbije i Ajaksa, Dušana Tadića.

Reprezentaciju Srbije u narednim danima očekuju mečevi zatvorenog tipa sa reprezentacijama Holandije i Katara pre odlaska na još jednu proveru pred Olimpijske igre koja će od 21. do 23. maja biti u francuskom Voironu (učešće na međunarodnom turniru Big Twelve).