Novi grad – isti cilj!

0
zemun-pirot-vuković-rašić
Zemun ili Pirot - ciljevi su isti! (FOTO: Novi Sad Ultra Challenger)

Nakon šest uzastopnih sezona tokom kojih smo Zemun gledali na svetskim i domaćim terenima, vreme je za promene.

Ako ste ovih dana primetili da negde piše Pirot 3×3 umesto Zemun 3×3, ne brinite – nije greška. Nikola Vuković, Lazar Rašić i Bogdan Dragović krenuli su u novu avanturu, a pored njih će, umesto Marka Dugošije, biti dobro poznato lice – Dragan Bjelica.

Novi grad, novo ime, ali ciljevi su ostali isti, a oni su uvek najviši. O novim promenama, razlozima za njih, kao i planovima i ciljevima, razgovarali smo sa Nikolom Vukovićem.

Već smo vam pisali o odlasku Marka Dugošije, a Vuković je sada iskoristio priliku da svom doskorašnjem saigraču i prijatelju poželi mnogo sreće u daljoj karijeri.

– Raskid saradnje sa Markom se dogodio na kraju prošle sezone, nakon samo jednog odigranog turnira, zbog teške situacije sa koronavirusom. Zbog manjka turnira, sponzora, a samim tim i prihoda – Marko je odlučio da se oproba u inostranstvu i potpiše ugovor u Japanu. Ovom prilikom mu želim sve najbolje, zaista mislim da svojim kvalitetom svakoj ekipi može biti od velike pomoći – rekao je Vuković.

zemun-pirot-vuković-dragović
Vuković ističe da ekipa i dalje ima iste ciljeve (FOTO: FIBA3x3)

Tokom proteklog perioda imali smo prilike da pored Vukovića i ostalih basketaša gledamo i mladog Nikolu Kovačevića, ali…

– Nikola je i ove sezone registrovan za nas, bilo je u planu da igra sa nama. Međutim, nakon sjajne sezone u Košarkaškoj ligi Srbije, u kojoj je dominirao i beležio sjajne partije, dobio je ponudu Partizana da se sa njima sprema za sledeću sezonu u košarci. Naravno, nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje šta da radi, rekli smo mu da se takve šanse ne propuštaju, a da će vremena za basket uvek biti. Želim mu što više uspeha i da se pokaže u Partizanu – jasan je Vuković.

Jedno od glavnih pitanja jeste kako i zašto je došlo do promene imena ekipe, a Vuković se potrudio da to i objasni.

– Zbog teške situacije koja je, na nas koji se bavimo ovim sportom, jako uticala i zbog nedostatka turnira, malo sponzora i loše finansijske situacije, Lazar Rašić, koji već godinama igra za KK Pirot, je predložio da promenimo naziv. Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je pozdravio tu ideju i dodao da će grad podržati našu inicijativu, a to je ujedno i izuzetna promocija za Pirot na globalnom nivou – kaže Vuković i dodaje:

– Jednostavno, radi se o ekipi koja je bila na setskom tronu u ovom izuzetno opularnom sportu. Tak da, zahvaljujemo se svim ljudima iz grada Pirota. Ali, promena imena ne menja ništa u našem odnosu prema igri i planovima. Samo smo dobili jak vetar u leđa, sa željom da pokažemo što bolju igru ove sezone, da odigramo što više turnira i kao ekipa koja se nalazi u top 12 na svetu, napadnemo svetski vrh, jer mislim da tu i pripadamo.

Već u nedelju očekuje nas prvi turnir u okviru Prvenstva Srbije, a upravo u Sremskoj Mitrovici gledaćemo debi Pirota.

nikola vuković-zemun-pirot
(FOTO: Novi Sad Ultra challenger)

– Treniramo i spremamo se već duže vreme, naš cilj je uvek isti i očekivanja su velika, a to je titula. Iako nismo imali mnogo vremena da se uigramo kako treba, daćemo sve od sebe da se predstavimo kako treba.

U njihovim redovima ove sezone gledaćemo i Dragana Bjelicu, a njega zaista nije potrebno posebno najavljivati.

– Posle odlaska Marka krenuli smo u potragu za kvalitetnim igračem, koji ima iskustva, pa su tako i počeli pregovovi sa Draganom Bjelicom. Prihvatio je naš predlog sa oduševljenjem, i zaista mislim da će svojim iskustvom i energijom biti od velike pomoći u novoj sezoni. Radi se o sjanom basketašu, dugo se poznajemo, čak smo i igrali jedni protiv drugih, tako da mu nije bilo potrebno mnogo vremena da se prilagodi – kaže Vuković i dodaje:

– Juče smo se vratili iz Splita, gde smo, na poziv trenera Hrvatske reprezntacije, Hrvoja Marina, sparingovali pet dana sa njihovom reprezentacijom i tom prilikom se Dragan pokazao kao sjajno pojačanje – pojasnio je Nikola.

Koronavirus doneo nam je mnogo dužu pauzu od one na koju smo navikli, a to je i te kako uticalo i na same igrače.

– Pauza zbog koronavirusa je na sve nas uticala veoma loše, pogotovo zbog nedostatka turnira, nismo znali ni da li će ih biti. Odigrali smo samo jedan masters u Debrecinu i to je to. Turniri su nam jako nedostajali i jedva čekamo početak nove sezone i stabilizaciju cele ove situacije – poručio je Vuković.

Nova sezona je tu, a ko će imati najviše ansi za novu titulu?

– Dosta toga se izdešavalo zbog koronavirusa, pa smo videli i mnogo promena u ekipama, tako da jedva čekam početak nove sezone. Ne bih nikome davao prevelike šanse na svetskoj sceni, sve su ekipa podjednake i zaista svako svakog može da pobedi. Isto tako, mislim da i u Srbiji ima mnogo dobrih igrača i timova, tako da svi imaju šanse – zaključio je Vuković.