Stefan Stojačić: Olimpijske igre su moj san!

0
stefan stojačić-olimpijske igre-reprezentacija srbije
Stefan Stojačić želi na Olimpijske igre (FOTO: FIBA 3x3)

Uz nadu da će se Olimpijske igre održati, srpski basketaši se uveliko prpremaju za iste. Nedavno smo na turniru u Novom Sadu gledali dve selekcije Srbije, koje su se odlično pokazale, a među reprezentativcima našao se i Stefan Stojačić.

Stojačić je sa nacionalnim timom već osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, a sada ostaje da vidimo koja četiri basketaša će se naći u timu za Olimpijske igre.

U razgovoru za Meridian sport, Stojačić je istakao da su svi fokusirani na Olimpijske igre i da to predstavlja životni san za njega.

Trenutno – sav fokus je usmeren na Olimpijske igre u Tokiju, nema drugih obaveza, samo se misli na basket. Nadam se da će se taj moj san, da odem na Olimpijske igre i predstavljam svoju zemlju, konačno ostvariti – rekao je Stojačić u Meridianovom podkastu “Sport fokus”.

Takođe, Stojačić je istakao i značaj Igara za sam sport.

Mislim da su Olimpijske igre svamom sportisti san. Kada sam počeo da se bavim košarkom, uvek mi je to bila neka veća želja od na primer neke NBA lige. Šansa da dođem do Olimpijskih igara je velika privilegija, tako da to daje veliki značaj samom sportu. Prosto države koje žele da finansiraju sport, imaće interes da ima svoje predstavnike u Tokiju.

Reprezentacija Srbije važi za najvećeg favorita, a kako se oni nose sa pritiskom?

– Živimo sa tim pritiskom. Volimo što smo favoriti, i daćemo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat, pod zastavom naše zemlje – zaključio je Stefan Stojačić.

Kovačević: Borim se za svoje mesto u reprezentaciji