Šampionat počinje u nedelju! Sremska Mitrovica čeka najbolje basketaše!

0
Foto: 3x3 Serbia

Roda 3×3 prvenstvo počinje predstojećeg vikenda i to u Sremskoj Mitrovici. U nedelju će se, tradicionalno, na Trgu Ćire Milekića igrati najbolji basket u Srbiji.

Prvi turnir u sezoni je iz A kategorije i po šesti put će se igrati u ovom gradu. I ovog puta, nadmetanje će biti organiovano na dva terena. Šampion uzima novčanu nagradu od 120.000 dinara, dok poraženom finalisti pripada 20.000.

Prijave su i dalje otvorene, a sve informacije možete dobiti na 0692481986 ili mail: 3x3serbia@gmail.com

Foto: 3x3serbia

Za sada su prijave potvrdili basketaši Uba, koji su prošle sezone u domaćem prvenstvu i pokazali najviše. Upravo su Ubljani šampioni Mitrovice iz 2020. godine. Tokom pauze su promenili i sastav, pa će na turniru igrati Ivan Popović, Miroslav Pašajlić, Marko Savić i Marko Branković.

Igraće i Liman, sa jednom izmenom, pa će tako nastupati Jovan Antić uz standardne Aleksandra Ratkova, Stefana Kojića i Mihaila Vasića.

U borbi za visok plasman treba videti i ekipu Čuke 1, koja po sastavu ozbiljno parira na duže staze. Tu su Miloš Milovanović, Nemanja Karalić, Vladimir Trajković i Vuk Obradinović.

Kragujevčane nikada ne treba otpisivati, uz iskusne Đorđa Kostića i Ivana Nedeljkovića, igraće i Nikola Kostić i Nemanja Stanković.

Raduje povratak ekipe Zmajevi, pa će tako basketaška javnost ponovo uživati u partijama Filipa Simića.

Još uvek nije poznato da li će učestvovati Zemun i Novi Sad, ali nas očekuje i jedan interesantan sastav koji će sigurno biti u konkurenciji za titulu. Ako se po prvom turniru poznaje nastavak, čeka nas vrhunska sezona.

Obzirom da je početak, naglašavaju se sledeći detalji:

– Uslov za učešće je da svaki igrač ima lekarski pregled važeći u trenutku nastupa (ne može biti stariji od 6 meseci u trenutku nastupa);

– Ekipa koja je izvršila zvaničnu prijavu za turnir a iz nekog razloga nema mogućnosti da učestvuje u obavezi je da turnir otkaže ili lokalnom organizatoru ili osobama Košarkaškog saveza Srbije zaduženim za 3×3 takmičenja na neki od odgovarajućih načina (telefonskim putem, porukama, mejlom, preko društvenih mreža). Otkaz mora biti najmanje 24h pre dana održavanja turnira. U slučaju da ekipa ne izvrši blagovremeni otkaz automatski se kažnjava novčanom kaznom u visini 50% kotizacije za učešće na turniru koji nisu otkazali, ekipa se suspenduje do uplate predviđene kazne;

– U prijavi za učešće (za ekipe koje svoju prijavu vrše preko lokalnog organizatora u pisanoj formi) obavezno je unošenje kontakt podataka sa mejl adresom i telefonom;

– Ekipe i pojedinci-igrači koji ne izvrše uplatu zaostalih kazni nemaju pravo nastupa u sezoni 2021 do izmirenja duga;