Sve prolazi, ali Novi Sad je večan!

0
(FOTO: Ule3x3)

Basketaši Novog Sada pobednici su ovogodišnje United League Europe, koja je održana u Sankt Peterburgu. MVP priznanje je ponovo u rukama Dušana Domovića Buluta.

Pored novčane nagrade, Novi Sad je i dobitnik karte za masters turnir, a trofej je završio u rukama kapitena Marka Milakovića.

Organizatori su na kraju izabrali i po najboljeg igrača iz svakog tima, te je iz Novog Sada to Dušan Domović Bulut. Izabrana je i najbolja “trojka” turnira, u kojoj su i Dejan Janjić i Strahinja Milošević, a priznanje za najboljeg sudiju pripalo je i Jasmini Juras.

Nakon što su na prethodna tri turnira stigli do titule, drugog mesta i četvrtfinala, u finalu su prikazali tri sjajne partije, vredne titule.

U četvrtfinalnom duelu su savladali ekipu Gagarin rezultatom 21:15, dok  im je sa druge strane žreb bio olakšan pobedom tima Inanomo nad Amsterdamom, Maksima Kovačevića.

U polufinalu nije bilo neizvesnosti, Moskovljani su poraženi sa 21:12, ali ih je zato Riga čekala u meču za titulu.

Finalni duel je bolje otvorila letonska ekipa, koja je boljim procentom šuta sa distance i stvorila prednost. A onda je Novi Sad ostao bez Strahinje Miloševića, koji je zbog povrede kolena morao iz igre nakon samo dva i po minuta.

Riga je u tom momentu vodila sa 8:6, te ubrzo otišla i na 13:8 ali je tada Novi Sad krenuo još snažnije, na sve ili ništa. Bulut je preuzeo odgovornost, te uz veliku doprinos Milakovića i Janjića doveo ekipu na 16:16.

Vezao je Bulut dve dvojke, pa se srpska ekipa našla nadomak titule, a potom je i pogotkom nakon prodora postavio konačnih 21:19.

Inače, finalni turnir je odigran u pozorištu, uz pratnju lajv benda.

Ako do sada niste shvatili, Novi Sad je najbolji kada je najteže.